Saffet Azbay’ın kaleminden şehit Ali Gaffar Okkan

24 Ocak 2001 tarihinde 5 mesai arkadaşıyla beraber uğradığı hain terör saldırısında şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, her yıl olduğu gibi şehadetinin 22.yılında da “sapına kadar Diyarbakırlıyım” dediği Diyarbakırlılar tarafından dualarla anıldı.

Saffet Azbay’ın kaleminden şehit Ali Gaffar Okkan

Okkan, fahri başkanı olduğu ve çok emek verdiği Diyarbakırspor’un yanı sıra kentteki spor camiası için de ayrı bir öneme sahip. Spor camiası ve taraftarlar, Okkan’ın spora yaptığı katkıları unutmuyor.

O dönemin tanıklarından olan gazeteci Saffet Azbay, Okkan’ın spordan sosyal hayata kadar her alanda tarih yazdığını söyledi.

“BÜYÜK BİR DEĞİŞİME İMZA ATTI”

Gazeteci Saffet Azbay, o dönem spor muhabirliği yaptığını, bu nedenle Okkan ile yakın görüştüklerini anlatarak "Şehit Okkan karanlıkta yakılan bir umut ışığı gibi. Çok büyük bir değişime imza attı. Halkın devlete olan güvenini arttırdı. Toplumun her kesimine kapısı daima açık oldu. İlişkilerini daima halkın yararı doğrultusunda kullandı." dedi.

Okkan'ı bir emniyet müdüründen ziyade "halk adamı" olarak gördüklerini dile getiren Azbay, "Halk ile iyi temas kurarsanız, halka güven verirseniz bu halk sizi bağrına basıyor. Bizim için rahmetli Gaffar Okkan ölümsüz bir kahramandır. Yaşadığımız sürece de unutulmayacak." şeklinde konuştu.

SON RÖPORTAJI SÖZ TV'YE OLDU

Azbay, şehit Okkan'ın efsaneleşen "ben sapına kadar Diyarbakırlıyım" röportajının hikayesini de anlattı.

Azbay ,"Bu röportaj Gaffar Okkan'ın o meşhur konuşması olan 'Sapına Kadar Diyarbakırlıyım' sözlerini söylediği 21 Ocak 2001'deki röportajı sırasında çekilmişti. Diyarbakırspor- Elazığspor maçı sonrası Söz Tv'ye röportaj verdi.

Kendisi konuşurken beyaz basın yeleği ile yanında olan benim.

Spor yazarı Kazım Kanat'ın aleyhine yazdığı karalamaya yönelik yazı nedeniyle çok üzülmüştü.Deplasmanda 5-3 kaybedilen Konya maçından sonra Bahri Kaya'nın görevine son verilmiş ve Kazım Kanat da kendisini hükümete hedef gösteren bir yazı yazmıştı. Üzgün, buruk ve sitemliydi. Buna rağmen taraftarların sakin olmasını telkin ediyordu.Genel hatları ile sanki veda eder gibi bir hali vardı. Geçen yıllarda vefat eden Kazım Kanat, Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinden sonra bizzat bana "hayatımda keşke yazmasaydım dediğim bir yazı oldu" demişti." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Spor Merkezi