Görüş Bildir

Sağlam, Bursapor'un hedeflerini anlattı

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''2013'ün takımımız adına huzur içerisinde geçmesini, büyük başarılarla beraber geçmişte yaşadığımız bütünlüğü, bu sene de ortaya koyarak hem sportif anlamda hem diğer açılardan güzel bir sene olmasını diliyorum'' dedi.

Sağlam, Bursapor'un hedeflerini anlattı

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2013'ün dünya, Türkiye, Bursa ve Bursaspor için hayırlı olmasını diledi. İkinci yarı hazırlıklarına dünden itibaren başladıklarını belirten Sağlam, diğer kulüpler gibi Antalya'da kamp yapmak yerine ikinci yarıya Avrupa standartlarının üzerindeki kendi tesislerinde hazırlanmayı tercih ettiklerini ifade etti.

HAZIRLIK MAÇI YOK

Kamp döneminde hazırlık maçı yapmayı düşünmediklerini vurgulayan Sağlam, ''2013'ün takımımız adına huzur içerisinde geçmesini, büyük başarılarla beraber geçmişte yaşadığımız bütünlüğü, bu sene ortaya koyarak hem sportif anlamda hem diğer açılardan güzel bir sene olmasını diliyorum. Ayrıca 2013, bizim için ayrı bir öneme sahip. 1963'ten 2013'e, bu sene 50. yılımızı kutlayacağız'' diye konuştu.

BURSASPOR’UN 50. YILI

Bursaspor'un 50. yılına yakışır bütünlüğü, birlik beraberliği ve dostluk havasını kendi içinde yaşayıp bunu bütün ülkeye hatta dünyaya güzel bir şekilde yansıtmasını arzuladığını dile getiren Sağlam, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizim maçımıza gelenler kadar gelmeyenlerin de çok iyi Bursasporlu olduklarını biliyorum. O yüzden kulübümüzün 50. yılını kutlayacağımız bu sene, geçmişe sünger çekip bütün kırgınlıkların, huzursuzlukların, sıkıntıların, kızgınlıkların ortadan kalkmasını istiyorum. Herkes hata yapmış olabilir. Bizler de dahil olmak üzere. Ben bu özel senenin insanlar arasındaki kırgınlıkların, husumetin ortadan kalkması açısından önemli bir fırsat olabileceği beklentimi ortaya koymak istiyorum. Sportif açıdan da geleceğe umutla bakıyorum ve karamsar olmak için kimsenin geçerli bir sebebinin olmadığını düşünüyorum.''

Sağlam, spor medyası ve kamuoyunda felaket senaryoları yazanların bulunduğunu ve bu kişilerin ortaya olumsuz bir resim ortaya çıkartmaya çalıştığını anlatarak, bu kişilerin geride kalan 4 senede de benzer şeyler yaptığını ancak sonunda, ''Biz çok erken davranmışız. Bu kadar karamsar, olumsuz düşünmeye gerek yokmuş'' dediklerini ifade etti.

 

TRANSFER

 

Sağlam, ara dönemde yabancı oyuncu almayacaklarını ve eksik bölgelere, yerli oyuncular tercih edeceklerini belirtti. Bir soru üzerine Bangura ve Forsell'i kiralık olarak vermeyi planladıklarını ifade eden Sağlam, Gençlerbirliği'nden Hurşut, Galatasaray'dan Gökhan Zan'ın gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Sağlam, Serdar Aziz ve Batalla'ya transfer teklifleri olduğu yönünde haberler çıktığının anımsatılması üzerine, ''Serdar ve Batalla'yı kesinlikle satmayı düşünmüyoruz, aklımızın ucundan bile geçmiyor. 'Kulübü tatmin edici rakam olursa' denir ya, o şekilde bile düşünmüyoruz. Faydalandığımız oyuncuları satmayı düşünmüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın, ''Değerini bulan oyuncuyu satarım'' açıklaması hatırlatılan Sağlam, ''Bizim defans bölgesinde hazır oynatabileceğimiz düzeyde Serdar, İbrahim ve Ömer var. O nedenle o bölgeden oyuncu eksiltip yerine tekrar oyuncu koyup başka sıkıntılarla baş başa kalmayı kesinlikle istemiyorum. Eminim başkan da istemiyordur'' yorumunu yaptı.

Sağlam, bir gazetecinin, ''Bir siyasi köşe yazarı, sizin önümüzdeki dönemde AK Parti'den Mustafa Bozbey'e rakip olarak Nilüfer Belediye Başkan adayı gösterileceğinizi öne sürdü. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

''Ben Mustafa Bozbey'i çok severim ve çok iyi Bursasporlu'dur. Siyasete girmeyi aklımın ucundan geçirmedim. Hayat insanlara ne yaşatır kestirmek mümkün değil ama şu an yaptığım işten çok memnunum. Antrenörlüğü uzun yıllar yapmayı düşünüyorum. Kesinlikle böyle bir şey aklımın ucundan bile geçmedi bile.''

Sağlam, ''Şampiyon takımdan 2-3 oyuncu kaldı. Giden oyuncuların da sitem dolu sözleri bulunuyor. Bu konudaki yorumunuz nedir?'' sorusuna ise ''Hayat devam ediyor ve seneler ilerliyor. Keşke elimizde imkan olsa da o şampiyon kadroyu dondursak. Seneler ilerledikçe değişim şart. Değişiklik yönetimlerde de teknik kadrolarda da oluyor. Şampiyon kadroda 2 grup hakimdi. Biri yaşı ilerlemiş, şampiyon olan takımlarda oynamış ama şampiyonluk yaşayamamış 30'un üzerinde bir kesim vardı. Bunlarla 37-38 yaşına kadar devam edemezdik, değiştirmek zorundayız. Birileri gidiyor, birileri geliyor. Ayrıca biz hepsini göndermedik, gitmek isteyen de oldu. Bizi değişime zorlayan oyuncular da oldu istemeyerek. Bunların biri de Ozan İpek'tir'' cevabını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi