Görüş Bildir

Sağlam: Maça konsantre olamadık

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maça iyi konsantre olamadıkları için kaybettiklerini belirtti.

Sağlam: Maça konsantre olamadık

Sağlam maç sonu düzenlenen basın toplantısında böyle müsabakalara konsantre olmanın kolay olmadığını kaydetti. “Lig bizim açımızdan kendi sahamızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız maçta

bitmişti” diyen Sağlam, Artık bir bıkkınlık ve isteksizlik var. Hepimiz insanız, hepimizin bunu doğal karşılaması gerekiyor. Bu maça çok iyi konsantre olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Rakibimiz açısından da aynı. Her iki takımda müsabakaya normal kadrosundan çok eksik başladı. Dolayısıyla özellikle bizim açımızdan çok iyi bir müsabaka olmadı” şeklinde konuştu.

Rakiplerinin iki tane pozisyon bularak iyi değerlendirdiğini anlatan Sağlam, Sonuç olarak da mağlup olduk. Şu saatten sonra yapılacak tek iş var; o da önümüzdeki senenin planlamasını yapmak'' dedi.

Sağlam, bir gazetecinin başka bir kulübe gideceği yönündeki iddiaları hatırlatıp ''Mersin İdmanyurdu defteri kapandı mı?'' şeklindeki sorusuna, “Önümde Mersin İdmanyurdu defteri yoktu ki“ cevabını verdi. Spor kamuoyunun kendisini iyi tanıdığını anlatan Sağlam, “Ben mukavelem varken, çalıştığım süre içerisinde başka bir kulüple asla görüşmem. Bu nedenle şimdi de hiç bir kulüple görüşmedim. Başkanımızla oturup konuştuk. İkimizde gelecek yıl bu kulübün başarısını istiyoruz. Bu sene ortada olmayan bir stat, antrenman sahaları ve ortada olmayan bir takım vardı karşımızda. Dolayısıyla çok ciddi zorluklarla karşılaştık. İlk seneyi böyle atlatmak çok önemliydi. Belki megalomanlık kabul edilebilir ama, bana göre Mersin İdmanyurdu en az şampiyon olan takım kadar başarılı” şeklinde konuştu.

Zorluklarla savaşarak bu hale geldiklerini vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti: “Gelecek yıl bu sezona göre daha iyi bir takım olacak. En azından, yarım takım, antrenman sahalarımız ve iyi bir stadımız var. Gelecek yıl bunlarla uğraşmayacağız. Uğraşmak zorunda olduğumuz tek şey, iyi transfer. Bu sene stada ve diğer sorunlara harcadığımız bütçeyi de transfere harcama imkanı bulacağız. Dolayısıyla bu seneden daha iyi bir takım ortaya çıkarmak zorundayız. Gelecek yıl, bu seneki başarıyı kimse kabul edemez. Gelecek yıl, bu seneden daha başarılı bir grafik çizecek transfer politikası üretmek zorundayız.''

Kaleci Cengiz Biçer ise kendi evlerindeki sezonun son maçını galibiyetle taçlandırmak istediklerini ifade ederek sahadan mağlup ayrıldıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Futbolculardan Nurullah Kaya da rakiplerinin kendilerinden daha iyi oynadığını ve haklı bir galibiyet aldığını ifade etti.

KORKMAZ: HAK ETTİĞİMİZ BİR 3 PUAN ALDIK

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını vurguladı.

Mükemmel zemin nedeniyle stadı oluşturanların takdiri hak ettiğini anlatan Korkmaz şunları söyledi: ''İlk golün erken gelmesi, bizim için avantaj oldu. İlk yarı top rakibimizde olmasına rağmen, pozisyon vermediğimiz gibi, pozisyona da girdik. İkinci yarıda ise ilk yarıya oranla top daha çok bizdeydi. Kazanmamız önemliydi. Özellikle kupa maçıyla birlikte son 3. maçtan galip gelmek ve gol yemeden sahadan ayrılmak önemliydi. Ligde kalmayı garantilememize rağmen, profesyonelce davranan futbolcularımı kutluyorum. Konsantrasyonlarını hiç bırakmadılar ve oyun disiplini anlamında da çok üst seviyedeydik. Sonuç olarak hak ettiğimiz bir 3 puan aldık.''

Futbolculardan Mustafa Sarp ise, Mersin İdmanyurdu'nun topa sahip olan bir takım olduğunu belirterek bu yüzden alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Futbolculardan Hocine Radued de takım olarak çok akıllıca bir oyun oynayarak galip ayrılmasını bildiklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi