Sahada skandal!

Diyarbakır Bölgesel Amatör Ligi'ne (BAL) çıkmada Diyarbakır 1968 ile Hebun Alipınarspor maçında ayağı kırılan futbolcuyu statta görevlendirilen belediyenin ambulansı hastaneye götürmedi. Futbolcu, 112 Acil Servis'ten çağrılan ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Sahada skandal!

Diyarbakır Atatürk Stadı'nda Diyarbakır 1968'in 2-1 galibiyetiyle biten maçın 12'inci dakikasında rakibiyle girdiği pozisyonda Hebun Alipınarsporlu Samet Ezgi, acılar içinde yerde kadı. Acılar içinde kıvranan Samet için orta hakem Murat Cem Tahiroğlu, sağlık görevlilerini sahaya davet etti.

Sedye görevlileri tarafından saha kenarına alınan Samet'in ayağının kırıldığı belirlenince, Bağlar Belediyesi'nin statta görevlendirdiği ambulansa taşındı. Ambulansta görevli sağlık ekipleri, ayağı kırılan futbolcuya ilk müdahaleyi yaptı. Samet Ezgi'nin hastaneye götürülmesi gerekti, ancak ambulans şoförü sadece statta görevlendirildiğini söyleyerek futbolcuyu hastaneye götürmeyi kabul etmedi.

Bunun üzerine 112 Acil Servis arandı ve ambulans istendi. Hemen stada gelen ambulans ayağı kırılan futbolcu Samet Ezgi'yi hastaneye ulaştırdı.

İL TEMSİLCİSİ: OLAY SKANDAL

Diyarbakır Spor  İl Temsilcisi Mehmet Altındağ, olayın skandal olduğunu söyledi. Maçlarda sağlık ekibi ve ambulans bulundurma zorunluluğu olduğunu söyleyen Altındağ, bu maçta Hebun Alipınarspor kulübünün yöneticilerinin Bağlar Belediyesi'nden bir ambulans istedikleri için Sağlık Müdürlüğü'nden ikinci bir ambulans istemeye gerek görmediklerini anlattı.

Statta maç saatinden önce gelen ve orada bekleyen belediye ambulansının ayağı kırılan futbolcuyu hastaneye götürmediğini kaydeden Mehmet Altındağ, "Ambulans şoförü, tüm ısrarlara rağmen 'Beni buraya gönderdiler, bir yere ayrılmayacaksın dediler' diyerek futbolcuyu hastaneye götürmeyeceğini söyleyince 112'den ambulans çağırdık ve gönderiler ambulansla futbolcuyu hastaneye götürdük" dedi.

AYNI MAÇTA İKİNCİ OLAY

Aynı maçın 15'inci dakikasında ise Diyarbakır 1968'li Serdar Nabikoğlu, girdiği pozisyonda dili boğazına kaçtı. Tribünde maçı takip eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un eski masörü ve ilk yardım uzmanı Yılmaz Şenci, tribünden sahaya atlayarak Serdar Nabikoğlu'na müdahale etti, boğazına kaçan dilini çıkardı.  Serdar Nabikoğlu, daha sonra oyuna kaldığı yerden devam etti.

BELEDİYEYE GÖRE 'KOMPLO'

Öte yandan, Bağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Akın, kendilerine ait ambulansın 'ruhsatı olmadığı' için ayağı kırılan futbolcuyu hastaneye götürmediğini söyledi. Sağlık Müdürlüğü'nü suçlayan ve oraya ambulans göndermemelerinin kendilerine yönelik 'komplo' olduğunu ileri süren Akın, şunları söyledi:

"Üç aydır yazışıyoruz ama her seferinde bize problem çıkarıyorlar. Bu yüzden ambulansımızın yaralı veya hasta taşıma yetki belgesi yoktu. Şayet eğer ambulans o ayağı sakatlanan kardeşimizi hastaneye götürürken trafik polisi tarafından durdurulup evrak kontrolü yaptığında, ambulansı trafikten men edebilirdi. Ambulans işletme ruhsatı olmadığı için arkadaşlarımız ayağı sakatlanan futbolcu arkadaşı maalesef hastaneye taşıyamamış. Zaten görüşmeler devam ederken 112 Acile ait ambulans gelmiş ve sakat futbolcuyu hastaneye götürmüş."

Kaynak: Spor Merkezi

Çok Okunan Haberler