Görüş Bildir

Sahipsiz memleketin yetim takımı

Diyarbakır halkının oylarını paylaşan iki parti de Diyarbakırspor’u gözden çıkarmış durumda.

Sahipsiz memleketin yetim takımı
AK Parti’nin küskünlüğü 2009’daki olaylı Gaziantep Belediye maçından beri devam ederken,BDP’li belediyeler yapılan eleştirilere kulak tıkamaya devam ediyor.

SPORA ÇÖZÜMÜNÜZ NEDİR? Hem yerel hem de genel seçimlerde son 10 yılda Diyarbakır’da adeta başa baş bir yarış yürüten ve oylara ambargo koyan iki parti de konu Diyarbakırspor olunca uzak duruyor. Daha önce Diyarbakırspor’a destek veren AK Parti’li bakan ve milletvekilleri ile hükümetin atadığı valiler ve kamu görevlileri son yıllarda bu alandan tamamen çekildi. Daha önce ‘Diyarbakırspor devlet takımıdır.AK Parti hegemonyası altındadır’ diyen BDP’li milletvekilleri ve belediyeler de son 10 yılda hiçbir katkıda bulunmadıkları Diyarbakırspor’a yönelik karşı tutumlarını sürdürüyor.

Spor politikası ve Diyarbakırspor’a karşı dışlayıcı bir tutum sergilemeleri eleştirilen belediyelerin dibe vuran kent sporu karşısında hiçbir çözüm üretmemesi düşündürüyor.

KAFALAR KUMA GÖMÜLMÜŞ DURUMDA Halkın ve spor camiasının belediye başkanlarına olan tepkisi gün geçtikçe artıyor. Daha önce Diyarbakırspor’a destek veren ancak takımın Süper Lig’e çıkışını kutladığı 2009’daki Gaziantep Belediye maçında tribünlere sızan bir grup provokatörün bakan ve milletvekillerine yaptığı saygısızlığı gerekçe göstererek Yeşil-Kırmızılı kulübü kaderine terk eden AK Partililerin tavrı büyük eleştiri alıyor.

Hükümetin kente 250 milyon TL değerinde 33 bin kişilik stat ve spor kompleksi yapmaya başladığını belirten spor adamları ve taraftarlar,”Bu halkın oylarıyla mevki makam sahibi olanlar spordaki dibe vurmuşluğu görmüyor mu?.Bu kente 3.Lig yakışıyor mu?.Stat güzel ancak orada kim oynayacak?.Üst liglerde takımı olmayan kentin stadı ne kadar güzel olurda olsun bir anlamı var mı?.” dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi