Şampiyonluk: Alın teri

Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, şampiyonluk, futbol ve amputenin kendileri için ne ifade ettiğini kelimelere döktü.

Şampiyonluk: Alın teri

İstanbul'daki Vodafone Park'ta oynanan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın finalinde İngiltere'yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan ampute milli oyuncular, futbol, şampiyonluk ve amputenin hayatlarındaki yerini birer cümleyle AA muhabirine anlattı.

Milli oyunculardan Alican Kuruyamaç, futbolu "yaşam tarzı" olarak ifade ederken, şampiyonluğu, "harika bir duygu", amputeyi de "umut, ümit etmek" şeklinde nitelendirdi.

Takım kaptanı gazi Osman Çakmak da futbola "yaşam tarzı" tanımlaması yaparken, şampiyonluk için "Türk halkına armağan olsun", ampute için "Tüm engelli camiasının birleştiği ve hayata tutunduğu daldır." ifadelerini kullandı.

Fatih Şentürk, futbolu "hayat" kelimesiyle tanımlarken, şampiyonluğa "bedel", amputeye ise "yaşam biçimi" yorumunu yaptı.

Bir diğer ampute oyuncu Rahmi Özcan ise futbol için "olmazsa olmazım" derken, şampiyonluğu "alın teri", amputeyi de "ayağım" olarak tarif etti.

Mehmet Yunsur, futbol için "başarı", şampiyonluk için "mutluluk" kelimelerini kullanırken, amputeye "aile" nitelemesi yaptı.

Kelimeler ve ampute futbolcularda yaptığı çağrışımlar şöyle:

- Alican Kuruyamaç

Futbol: Yaşam tarzı

Şampiyonluk: Harika bir duygu

Ampute: Umut, ümit etmek

- Osman Çakmak

Futbol: Yaşam tarzı

Şampiyonluk: Türk halkına armağan olsun

Ampute: Tüm engelli camiasının birleştiği ve hayata tutunduğu daldır

- Fatih Şentürk

Futbol: Hayat

Şampiyonluk: Bedel

Ampute: Yaşam biçimi

- Rahmi Özcan

Futbol: Olmazsa olmazım

Şampiyonluk: Alın teri

Ampute: Ayağım

- Feyyaz Gözaçık

Futbol: Paylaşım

Şampiyonluk: Ampute Futbol Milli Takımı

- Mehmet Yunsur

Futbol: Başarı

Şampiyonluk: Mutluluk

Ampute: Aile

- Serkan Dereli

Futbol: Başarı

Şampiyonluk: Mutluluk

Ampute: Engelli

Kaynak: Diyarbakır Söz