Görüş Bildir

Satranç'ta Dereceye Girenler Belirlendi

Diyarbakır'da 45 satranç sporcusunun 5 gün süren kıyasıya mücadelesinde şampiyonlar belirlendi.

Satranç'ta Dereceye Girenler Belirlendi

Diyarbakır'da aralarında Muhammed Doruk Özkılıç, Ömer Gündüz, Eylül Lale, Zanyar Odabaşı gibi Küçükler kategorisinde kentin önde gelen satranççılarının da bulunduğu 45 satranççının 5 gün süren müsabakaları sonucunda dereceye girenler belirlendi.

Minikler Kendi Aralarında Yarıştı

Seyrantepe Spor Salonunda 7 resmi hakem gözetiminde süren müsabakalarda 2016 Küçükler İl Birinciliği'nde 7-8 yaş, 9-10 yaş ve 11-12 yaş grupları kendi içinde yarıştı. Bay ve bayanlar kategorisi olarak derecelendirilen satranççılar kıyasıya mücadelenin sonucunda dereceye girenler belli oldu.

Satranç Sporunda Önde Gelen 12 Sporcu

Diyarbakır'ı, 2017 yılının Ocak ayında Antalya'da düzenlenecek olan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda; Muhammed Doruk Özkılıç, Ali İmran Yılmaz, Ömer Gündüz, İsa Çakır, Eylül Lale, Zanyar Odabaşı, Semanur Yıldırım, Süleyman Çabaş, Saliha Öztekin, Özkan Gür, Cudi Semiramis Mercan, Ulaş Efe Sevgi gibi kentin önde gelen 12 satranççısı temsil edecek.

Tubga Gür Tek Milli

Bugüne kadar Satranç sporunda yaş grupları Türkiye şampiyonasında 2015 ve 2016 yıllarında Türkiye 4'cülüğü getiren tek sporcu da Tuba Gür oldu. Türkiye Satranç milli takıma Diyarbakır'dan giden ilk sporcu olan Tuba Gür, milli sporcu bursunu da kazanan ilk sporcu olma özelliğini taşıyor. Buda diğer kız sporcuları ve aileler için ciddi bir emsal örnek teşkil ediyor.

Yıldızlarda Başlıyor

Küçükler İl Birinciliği'nde kıyasıya mücadelelerin yaşandığını ve dereceye girenlerin kenti temsil etme imkanı kazandığını dile getiren Satranç Diyarbakır İl Temsilcisi Sıtar Yurtsever, 9 Ekim'de başlayacak olan yıldızlar il birinciliğine de kayıtların online olarak devam ettiğini ve duyarlı tüm satranççıları beklediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi