SEÇMELER TAMAM!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’un genç ve yetenekli futbolcuları profesyonel takıma kazandırmak amacıyla başlattığı elemeler tamamlandı.

SEÇMELER TAMAM!

Seyrantepe Spor Tesislerinde yapılan, 5 gün boyunca devam eden ve 1990-1995 doğumlu futbolcuların katıldığı elemelerin son gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, yönetim kurulu üyeleri ve takımın teknik direktörü Turhan Özyazanlar da hazır bulundu. Elemeler sonuncunda beğenilen genç ve yetenekli futbolcular takıma kazandırılıp profesyonel takım ile idmana çıkıp ardından sarı-kırmızılıların Kocaeli Kartepe’de yapacağı hazırlık kampına gitmeye hak kazandılar.

‘2 YA DA 3 TANESİNİ KAZANIRSAK BAŞARI OLUR’

 

Elemeler sonunda görüşlerine başvurduğumuz Turhan Özyazanlar, elemeler sürecinde futbolcu çıkarmanın bir hayli zor olduğunu, ama bu organizasyondan çıkacak 2 ya da 3 tane futbolcunun da takım adına büyük bir kazanç olacağını belirtti. Özyazanlar, ”Elemeler esnasında seçilen sporcu ya çok genç olacak ya da elimizde bulunan sporculardan daha iyi olacak ki takıma kazandıralım. Buraya elemelere gelen sporcular adına bir kıyaslama yapmak yanlış olur.

‘ASLINDA ONLARI TAKIMLARINDA İZLEMEK LAZIM’

 

Biz kendi takımımızda bulunan mevcut sporcularla kıyaslama yapmak zorundayız, bu durumun da kimse tarafından yanlış anlaşılmaması gerekmektedir.Aslında yapılması gereken oyuncuların tümünü kendi takımlarında oynarken izlemektir, ama bu imkânımızda sınırlı olduğundan böyle bir uygulamaya gidildi. Bu durum futbolcular için oldukça zordur. Eğer genç futbolcular bu zorluğa katlanabiliyorlarsa onları tek tek kutlamak lazım ve bu koşullardan sıyrılıp aramıza katılacak genç sporcular o zaman dikkate değerdirler” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz