Görüş Bildir

Şehir Karıştı, takım çekildi

Denizli Belediyespor maçında hakemin yönle yönetimi ve gelen penaltı beraberliği, Diyarbakır'ı gerdi. Önceki gece Ofis semti adeta savaş alanına dönerken, çok sayıda kişi yaralandı.

Şehir Karıştı, takım çekildi

Geçen hafta Denizli'de 0-0 biten karşılaşmanın önceki gün saat 16.30'da Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 89'uncu dakikasında ev sahibi Ekip İbrahim Konuksever'in golü ile 1-0 öne geçti. Herkes karşılaşmanın bu skorla sona ermesini beklerken, karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Sabancı, maçı 5 dakika uzattı. Uzatma dakikalarının bitmesine rağmen devam eden maçın 90+8'inci dakikasında karşılaşmanın hakemi Hüseyin Sabancı, Anıl ile Mehmet'in ikili mücadelesinde penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Rıdvan, takımı adına beraberliği sağladı.

ÖNCE FUTBOLCULAR KAPIŞTI

Beraberlik golünden hemen sonra önce her iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Sahada futbolcular arasında kavga devam ederken, orta hakemin kararına tepki gösteren taraftarlar da sahaya indi. Taraftarların saldırısı üzerine maçın hakem triosu soyunma odasına gitti. Taraftarlar bu kez kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlilerine, polise ve protokol üyeleri ile şeref tribününde oturanları taşlamaya başladı. Koltukları sökerek sahaya atan taraftarları çevik kuvvet polisi de engelleyemedi. Uzun süre sahada MHK ile TFF aleyhine küfür ve tezahüratlarda bulunan taraftarların çıkardığı olaylar stat dışına taştı.

TAZYİKLİ SUYLA MÜDAHALE

Atatürk Stadyumu'nun hemen bitişiğinde bulunan Ak Parti seçim bürosunu taşlayan taraftarlara polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda çok sayıda aracın camları kırıldı. Taşlı saldırıda Ak Parti seçim bürosunun camları kırıldı. Polisin müdahalesi üzerine kaçan taraftarlar, TRT sokakta kurulan pazarın içerisine daldı. Pazarın içerisine girerek polis araçlarına taş atan taraftarlarla, polis araçlarından da tazyikli su sıkılarak göz yaşartıcı gaz sıkıldı.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden olan Ofis Ekinciler Caddesi'ne de olayların sıçraması üzerine bu cadde trafiğe kapatıldı. Taraftarlar ile polis arasında yaşanan olaylar akşam saatlerine kadar sürdü. 2011-2102 sezonunda Diyarbakırspor'un Spor Toto 2'inc Ligi'nde oynadığı dönemde, deplasmanda oynadığı Tokatspor maçında 2-1 yenildiği ve küme düştüğü maçın da hakemi olduğu öğrenildi. Tokat maçında da yine son dakikalarda rakip lehinde verdiği bir serbest vuruş kararından sonra gelen gol ile Diyarbakırspor 3'üncü Lig'e düşmüştü. Hafta içerisinde sosyal medyada yeşil kırmızılı taraftarlar, bu hakemin Yeni Diyarbakırspor maçına verilmesine tepki göstermişti. Yeni Diyarbakırspor yönetimi de bunun için Türkiye Futbol Federasyonu'nu başvurarak bu hakemin maça verilmemesini talep etmişti.

HAKEMLER İLE KONUK EKİP ZIRHLI ARAÇLA GÖTÜRÜLDÜ

Karşılaşmanın hakemleri ve konuk ekip Denizli Büyükşehir Belediyespor kafilesi, emniyete ait zırhlı araçlarla, yaklaşık 1.5 saat sonra Atatürk Stadyumu'ndan ayrılabildi. Konuk ekip futbolcularına ait malzemeler de çevik kuvvet polisine ait zırhlı otobüsüyle taşındı. Taraftarlar da hakem ve konuk ekip futbolcuları ayrıldıktan sonra sakinleşerek dağıldı. Konuk ekip otobüslere binerken mikrofonlara konuşan Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, "Maç orada kaldı. istemediğimiz olaylar oldu, keşke olmasaydı. Futbol birlik ve beraberilk, kardeşlik demektir. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Penaltıyı tribündeydim görmedim, hakemin kararıydı. Mağlup da olabilirdik. Futbol zevk veren bir oyun, keşke böyle olmasaydı" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü İbrahim Çelik de, "Maç fair play içinde başladı. Son dakikadaki penaltı kararı her şeyi değiştirdi. Kimse istemezdi, Diyarbakırspor da istemezdi. Kendini bilmeyen bir kaç kişinin işi. Penaltı için ne desek boş. Denizli Belediyespor olarak finale çıkmak istiyorduk bunu da başardık. Arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

VALİLİK: 13 KİŞİ YARALANDI

Diyarbakır Valiliği'nden, yarıda kalan Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor maçıyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

Play Off futbol müsabakası, 92'nci dakikada Yeni Diyarbakırspor'un penaltıdan yediği golün ardından maçın bitmesini beklemeyen bazı taraftarların sahaya girmesi üzerine hakem tarafından tatil edilmiştir. Stat içerisinde ve dışarısında meydana gelen olaylar sırasında bazı binalar, işyerleri ve araçlarda taşlamadan dolayı ızrar meydana gelmiştir. tattan çıkan bir grup taraftar, Bağcılar mahallesinde bulunan Yeni Diyarbakırspor tesislerine gelerek, kulüp binasını taşlamak suretiyle zarar vermişlerdir. Stattan çıkan grupların dağılması sırasında, Ofis kavşağında yolu trafiğe kapatmaya çalışan 50-60 kişilik taraftar grubu, güvenlik güçlerimizin müdahalesiyle dağıtılmıştır. Stadyum içerisinde ve dışarısında olaylara müdahale eden 13 güvenlik görevlisi çeşitli yerlerinden hafif yaralanmıştır.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi