Sessiz şampiyonluk!

Üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olan İşitme Engelliler Erkek Milli Futbol Takımı’nı havalimanında karşılayan olmadı

Sessiz şampiyonluk!

. Şampiyon olmalarına rağmen destek göremediklerinden dolayı fazla mutlu olmadığını söyleyen Takım kaptanı Soner Balcı,”Burada bile bizi karşılamaya gelen kimse yok. Ama diğer branşlara diğer sportif faaliyetlere ilgi varken bize ilgi yok. Ne pirim, ne ödül yok” dedi.

İtalya'nın ev sahipliğinde 19 Haziran'da başlayan ve 16 takımın katıldığı şampiyonanın finalinde Almanya'yı 2-1 yenen ay-yıldızlı takım, üst üste 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Sahada büyük sevinç yaşayan takım oyuncuları, bugün İtalya’dan yurda döndü.

Pasaport kontrolünden geçen şampiyon sporcular, havalimanında tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Şampiyon takımı hiçbir resmi yetkili karşılamaya gelmedi. Üstelik basın mensupları da şampiyon olan takıma ilgi göstermedi.

Kimsenin kendilerini karşılamaya gelmediğini görünce şaşıran takım oyuncuları, terminal çıkışında bekleyen bir grup arkadaşlarıyla teselli buldular. Arkadaşlarıyla birlikte Türk bayrakları açan işitme engelliler, zıplayarak ve bağırarak sevinç gösterisinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz