Sevgiye uzanan eller basketbol okulu açtı

Adana Valiliği tarafından yürütülen Sevgiye Uzanan Eller projesi kapsamında kurulan Şakirpaşa Basketbol Okulu, İSKEN'in katkılarıyla açıldı.

Sevgiye uzanan eller basketbol okulu açtı

Adana Valiliği tarafından 2008 yılında başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında Şakirpaşa Semt Pazarında Şakirpaşa Basketbol Okulu açıldı.

Açılış töreninde çocuklarla yakından ilgilenen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, basketbol sahasının sadece vakit geçirmek amaçlı değil ileride iyi bir sporcu olmak için kullanılması gerektiğini belirterek, "Siz çalışacaksınız, bizde size böyle tesisler kazandırarak destek olacağız" dedi.

İSKEN Genel Müdürü Dr. Sırrı Uyanık ise yaptığı konuşmada, Çukurova Bölgesi'nin enerji ihtiyacını güvenilir bir şekilde karşıladıklarını ve aynı zamanda gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk çalışmaları ile yerel ekonominin canlandırılması ve yerel kamusal altyapının güçlendirilmesi amacıyla; çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat ve spor alanlarında geliştirilen projelere destek olduklarını söyledi.

İSKEN olarak Adana Valiliği ile "Sevgiye Uzanan Eller Projesi" kapsamında açılan Basketbol Okulu ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını belirten Uyanık, çocukların ve gençlerin nitelikli bir insan olarak yetişmeleri ve meslek sahibi olabilmeleri için her alandaki eğitim faaliyetlerini önemsediklerini belirtti.

Bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerine destek vereceklerini ve yaz aylarında Yumurtalık’ta Yaz Spor Okulu açmayı planladıklarını anlatan Uyanık, "Şakirpaşa Mahallesinde hayata geçirilen Basketbol Okuluna toplam 366 öğrenci katılıyor. İSKEN olarak öğrencilerimize destek olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Coş ve İSKEN Genel Müdürü Uyanık, çocuklara forma dağıttı. Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Murat Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz