'Şiddetin panzehiri spordur'

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Başkanı Remzi Dayan, sporun gençleri şiddetten uzak tutan bir yöntem olduğunu belirterek, gençleri şiddetten uzak tutmak için onlara sporu sevdirmeleri gerektiğini söyledi.

'Şiddetin panzehiri spordur'
‘GAFFAR OKAN BUNU İYİ KAVRADI’ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASFK) Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan,sporun gençliği hem ruh hem de bedenen zinde olmasını sağladığına dikkat çekti. Geçlerin, spor kulüplerinden herhangi birine gitmesi durumunda yüzlerce arkadaşı olacağını ve bunun onları sosyalleştireceğini ifade eden Dayan, suikast sonucu 2001 yılında şehit düşen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan'ın, gençleri kötülüklerden uzak tutmak adına onları spora yönlendirdiğini dile getirdi. Dayan, "Gerçekten de, spor alanında çok büyük desteği olan bir insandı kendisi. Bazen amatör gruptaki en alt sıralarda yer alan takımların bile maçlarına gelip saha kenarından izlerdi. O gençliği topluma motive etme yolunun spordan geçtiğini biliyordu. Hangi dalda olursa olsun, sporun kişiye hiçbir zararı olmaz. Spor çarpık ilişkileri düzenleyici bir uğraştır. Gençleri şiddetten uzaklaştıran ve toplumsal ilişkileri düzenleyen bu yönüyle de spor bizim için çok önemli bir kavram. “ dedi.

‘KENTTEKİ TESİS SAYISI YETERSİZ’ Diyarbakır’daki spor tesisi sayısının azlığından yakınan Dayan,mülki amirlerin,yerel yöneticilerin ve merkezi hükümetin tesis sayısını artırması gerektiğini ifade etti. Dayan,”Eğer biz gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, bally çekmesinden, kapkaççılık yapmasından, şiddet olaylarına karışmasından uzaklaşmalarını, şiddete, taşa, sopaya sarılmalarını istemiyorsak, onları spora yönlendirmeliyiz. Bu, gençlerin sporla beraber, toplumla barışık yaşamalarını sağlayacaktır.En büyük sıkıntımız, tesislerimizin yetersizliği. Spor yapmak isteyen gençler Diyarbakır'da, iki ya da üç tesise gidebiliyor. Gittikleri bu tesisler de, yeterli değil. Diyarbakır'ın gerek mülki gerekse de idari amirleri, bu işe el atmalı, gençlerin spor yapabilecekleri tesisler inşa etmelidirler. Baktığımız zaman şiddet olaylarının en yoğun yaşadığı bölge burası. Aynı şekilde, spor tesislerinin neredeyse yok denilecek kadar az olduğu bölge de burası. Bunlar arasında bir bağ mutlaka vardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz