Görüş Bildir

Silvan'da doğa yürüyüşü düzenlendi

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü üyeleri, kültür ve turizm gezileri kapsamında Silvan ilçesindeki tarihi ve turistik mekanlara yürüyüş düzenledi.

Silvan'da doğa yürüyüşü düzenlendi

Grup üyeleri, yaptıkları dağ yürüyüşünün ardınan, Hasuni Mağaraları, Malabadi Köprüsü ve Selahaddin Eyyubi Camisi'ni gezdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Ali Alioğlu, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, kulüp olarak özellikle bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Sadece şehir içinde değil kültürel miras temalı çalışmalarla kırsalda da doğa yürüyüşleri ve çevresel faaliyetler yaptıklarını anlatan Alioğlu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan Belediyesi ve Silvan Kaymakamlığının katkıları ile güzel bir çalışma yaptık. Etkinliğe tüm meslek grupları katıldı. Bu faaliyetleri yıl içerisine yayarak bölgede hareketlilik, sağlık, çevresel çalışmaları artırmak ve geliştirmek çabasındayız." dedi.

Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Çetinkaya da sadece bisiklet kulübü olmadıklarını aynı zamanda doğayı, kültürü tanıtmak ve bilinçli bir gençlik yetiştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Çetinkaya, "Doğa yürüyüşü yaparken hepimiz elinde bir çöp poşeti vardı. Gördüğümüz her yerde bulduğumuz atıkları topladık ve bunu yaparken gurur duyduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi