Silvan'ın BESYO başarısı

Silvan’da ; liselerden mezun olan öğrenciler, üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okullarına hazırlık kursunda, amansız bir mücadele veriyor. 4 ay süren kursa katılan 20 öğrenciden 14’ü D.Ü Besyo’ya girmeyi başardı.

Silvan'ın BESYO başarısı

5 ÖĞRETMENLE HAZIRLANDILAR

Silvan İlçe Kaymakamlığı bünyesinde açılan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okuluna hazırlık kursları, kapalı spor salonunda 45 öğrencinin katılımıyla, 5 beden eğitimi öğretmeni tarafından veriliyor. Silvan Kapalı Spor Salonu'nda beden eğitimi öğretmenleri tarafından 4 aydır verilen kurslara katılan 20 kişiden 14'ü sınavda başarı gösterdi.

Beden eğitimi ve spor yüksek okuluna hazırlanan Mevlüt Sezer, "Silvan’da beden eğitimi spor yüksek okuluna geçiş sınavına hazırlanıyoruz ve 4 ay öncesine kadar böyle bir şey yoktu. Spor okuluna gidebilmek için ya Batman’a ya da Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyorduk. Bu da aile bütçemizi kötü etkiliyordu. Silvan’da bu eğitimi görmekten çok memnunuz, başka illere ya da başka ilçelere gitmekten kurtulduk. Silvan’da kendi ilçemizde ders görüyoruz. Burada şu anda 45 arkadaş ders görüyoruz ve hepimizde bu çalışmalardan memnunuz. Beden eğitimi spor yüksek okuluna bizleri hazırladıkları için ve sarf ettikleri emek için Neja Eser Özbek, Semih Biçen ve Medet Kaydu hocalarımıza minnettarız. Bütün arkadaşlarım adına hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

‘ÖNEMLİ BİR BAŞARI SAĞLADIK’

Öğrencilerin çok yetenekli olduğunu belirten, öğretmen Neja Eser Özbek ise, ‘‘Öğrencilerimizin büyük gayretleri var ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu hazırlık sınavlarına büyük gayretlerle hazırlanıyorlar. 14 öğrencimiz girdikleri sınavı kazandı, 6 öğrencimiz ise başarı göstermeyerek elendiler. Şu anda çalıştırdığımız öğrencilerimiz, birer beden eğitimi öğretmen adayı. Tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız adına, bizlere şuana kadar desteklerini esirgemeyen Silvan Kaymakamı Yunus Sezer ve Silvan Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Mahmut Baycan’a desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz