Sokak Basketbolu

Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl ikincisini düzenlediği Amed 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası 144 sporcunun yer aldığı 36 takımla Ayşenur Zarakolu Parkı’nda başladı.

Sokak Basketbolu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün, “Sokakta Yaşam, Sokakta Özgürlük,Sokakta Basketbol” sloganıyla düzenlediği 2. Amed 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası Ayşenur Zarakolu (Parkorman) Parkı’nda başladı. 14-18 yaş arası 144 sporcunun katıldığı turnuvada, kadınlar kategorisinde 10 takım, erkekler kategorisinde ise 26 takım yarışıyor. Her takım sahada 3 kişiyle yer alırken, takımların 1 yedek oyuncusu bulunuyor. 3 hakemin görev aldığı turnuva karşılaşmaları her gün 16.30-19.30 saatleri arasında yapılacak. Turnuva, 2 Ekim Pazar günü yapılacak final müsabakalarıyla son bulacak. Turnuvadaerkekler ve kadınlar kategorilerinde ilk 3’e giren takımlara ödüller verilecek.

Spor Şube Müdürlüğü, turnuvaya katılan tüm sporculara ücretsiz forma dağıttı.

Turnuvaya katılım artıyor

Spor Şube Müdürlüğü eğitmenlerinden İsmail Güzel, turnuva ile gençleri açık alanlarda sporla buluşturup bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirterek, bu vesileyle kentteki sosyal yaşamın canlılığını gençlere hissettirmek istediklerini söyledi. Geçen yıl turnuvanın ilkini, bu yıl da ikincisini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güzel, turnuvaya bu yıl katılımın artarak devam ettiğini belirtti. Geçen yıl yetişkinlerin de turnuvada ter döktüğünü ancak bu yıl gençlere yer verdiklerini dile getiren Güzel, yapılacak olan tüm maçların grup eleme usulü şeklinde olacağını aktardı. Güzel, “Şuan erkeklerde 26 takım, kadınlarda 10 takım bulunuyor. Erkeklerde her grupta 4’er takım olmak üzere toplam 6 gruba ayırdık. Müsabakalarımız 7’şer dakikadan tek devre halinde ve yarı sahada oynanıyor. Gruplarında ilk 2’ye giren takımlar bir üst tura çıkacak. Erkeklerde 12, kadınlarda da 5 takım bir üst turda mücadele etmeye hak kazanacak. Çeyrek, yarı final ve final eşleşmeleri sonunda ilk 3’e giren takımlarımız turnuvada ödül almaya hak kazanıyor” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz