Sokakta tenis çalışması

Tenis Federasyonu,’ Tenis Federasyonu’muzun tüm Türkiye’de’ sloganıyla Diyarbakır’da sokak tenisi çalışması başlattı.

Sokakta tenis çalışması
Tenisin geliştirilmesi ve spor yapmayanların spora yönlendirilmesi amacıyla başlatılan proje de ilk uygulama Diyarbakır’da zihinsel engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Ayten Elyasa Erdoğan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi

Diyarbakır Tenis İl Temsilcisi Azra Geçer Çetin, yaptığı açıklamada Tenis Federasyonunun faaliyet programını gerçekleştirdiklerini anlatırken, Diyarbakır’da spor yapmayan kişi kalmaması için çabaladıklarını belirtti.

İKİNCİ AYAK DAĞKAPI’DA Çetin;” Tenis Federasyon’umuzun, ülke genelinde herkese tenis oynatmak ve tenisin çok zor bir spor olmadığını göstermek için uygulamalı olarak başlattığı bir çalışma söz konusu. Bu çalışmaya Diyarbakır’da da bizler start verdik. İlk olarak Ayten Elyasa Erdoğan Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde zihinsel engelli genç kardeşlerimizle tenis oynadık. Amacımız 7’den 70’e kadar her kesimin spor yapabileceğini kanıtlamak. Ayrıca bu spor halkımızdan zor ve belli bir kesimin sporu olarak gösteriliyor. Biz bu proje ile bu tabuları yıkmak istiyoruz. Bu projenin ikinci etabını 4 Haziran’da Dağkapı meydanında gerçekleştireceğiz. Bu güzel projede emeği geçen ve bizlere destek olan tenis severlere teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz