Spor Toto 3. Lig'de sezon tamamlandı

Spor Toto 3. Lig'de play-off final maçlarının ardından 2015-2016 sezonu tamamlandı.

Spor Toto 3. Lig'de sezon tamamlandı

1. Grup'ta Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 2. Grup'ta Etimesgut Belediyespor, 3. Grup'ta ise Kastamonuspor 1966'nın doğrudan 2. Lig'e çıktığı Spor Toto 3. Lig'de, hafta sonu oynanan play-off final karşılaşmalarında da Zonguldak Kömürspor, Ofspor ve Niğde Belediyespor adlarını 2. Lig'e yazdırdı.

Turgutluspor, Gölbaşıspor, Arsinspor, Gaziosmanpaşa, Ayvalıkgücü Belediyespor, Zara Belediyespor, 1920 Maraşspor, Sandıklıspor, Çine Madranspor, TKİ Tavşanlı Linyitspor ve Körfez İskenderunspor lige veda etmişti.

- Gelecek sezon

Gelecek sezon (2016-2017) 55 takımın mücadele edeceği ligde Spor Toto 2. Lig'den düşen Bayrampaşa, Pazarspor, Orduspor, Kartalspor, Ankara Demirspor ve Tarsus İdmanyurdu'nun yanı sıra Bölgesel Amatör Lig'deki mücadeleleri kazanan 12 Bingölspor, Elaziz Belediyespor, Erbaaspor, Türk Metal Kırıkkalespor, Afjet Afyonspor, Halide Edip Adıvarspor, Kütahyaspor, Muğlaspor ve Kocaelispor da yer alacak.

2016-2017 sezonunda 33 ilden takımların mücadele edeceği 3. Lig'de İstanbul'dan 9, Kocaeli'den 4, Bursa, Hatay ve İzmir'den ise üçer ekip yer alacak.

Spor Toto 3. Lig, gelecek sezon biri 19, diğerleri on sekizer takımlı 3 gruptan oluşacak. Bu sezon terör olayları nedeniyle maçları ertelendikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından hakları dondurulan Cizrespor, gelecek sezon 19 takımlı grupta mücadele edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz