Stadyum maça hazır

Diyarbakır’da oynanacak A Milli Futbol Takımı ile İskoçya maçı öncesi kentteki hazırlıklar geceli gündüzlü devam ediyor.

Stadyum maça hazır

Diyarbakır'da 16 Kasım günü 33 bin kişilik Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak Türkiye A Milli Futbol Takımı ile İskoçya maçı öncesinde gerek stadyumda, gerekse stadyum çevresindeki ana arterlerde yoğun bir çalışma başlatıldı.

Stadyumdaki kırık, yıpranmış koltuklar yenilenirken, maç sonrası çıkan arbede ve olaylarda zarar verilen lavabolar, localar, soyunma odaları tribünlerdeki bariyerler, camlar yenilendi. Yenileme çalışmaları stadyumun dışına da yansıdı. Stadyumda giden 4 ana bulvar üzerindeki aydınlatma, ağaçlandırma, orta orta refüj çalışmaları tamamlandı. Yine stadı çevreleyen bölgedeki yabani otlar, bitkiler temizlenerek bölge çimlendirildi, çöplüğü andıran stat çevresindeki alkol ve içecek şişeleri, inşaat molozları da tamamen alandan temizlendi. Çözme yaşanan yerlere toprak dolgu yapılarak kışlık çiçek ve bitkiler ekildi.

Tahrip edilen sulama sistemi yenilendi. Sahadaki çimlerin bakımları yapıldı. UEFA'nın vereceği lisans sonrasında Diyarbakır stadyumu da bundan böyle uluslar arası maçlara ev sahipliği yapacak. Kentteki otellerde rezervasyonlar dolarken, otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Bu arada İskoçya ile yapılacak maç öncesi kentte ve özellikle de stadyum çevresinde olası provokasyon girişimlerine karşı da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Kaynak: Spor Merkezi