Sürpriz olmadı

Bugüne kadar yaptığı kongrelerin ilkinde sonuç alamayan Diyarbakırspor’da yine beklenen oldu. Çoğunluk sağlanamadığı başlamadan son bulan kongre 4 Ağustos’a ertelendi. Kongrede aday olmayacağını açıklayan Edemen, yönetimi eleştirip aday olmayanlara verdi -veriştirdi.

Sürpriz olmadı

SADECE 10 DELEGE GELDİ

 

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Diyarbakırspor'un kongresi çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü genel kurula Başkan Nurullah Edemen ve Basın Sözcüsü Kenan Aksu ile birkaç kongre üyesi katılırken, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle kongre 4 Ağustos 2012 gününe ertelendi.

Başkan Edemen, yaşanan sorunlar nedeniyle olağanüstü kongre kararı aldıklarını, ancak kongreye 197 delegeden sadece 10'a yakınının katıldığını söyledi.

‘150 TL AİDATI ÖDEYEN BİLE OLMADI’

 

Yönetimdeki arkadaşlarıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda başkanlığa aday olmamayı kararlaştırdığını kaydeden Edemen, şöyle konuştu:

''Herhangi bir şekilde aday olmayı planlamıyorum. Böyle bir çalışmam olmayacak. Umarım sorunu çözen ve kulübe katkı yapan iyi bir yönetim seçilir. Bu süreçte bir hoca getirip imza attırmak ve takımı kampa göndermek çok da doğru değil. Yönetim olarak devam etmek gibi bir yol haritamız yok. Kongre sürecinde bile yönetim olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bu hafta personel gideri başta olmak üzere 100 bin lira ödeme yaptık. Diyarbakırspor'u seven herkesin haftaya yapılacak kongreye gelip kulübe sahip çıkmasını istiyoruz. Maalesef delegelerimiz aidat ücretini bile ödemiyor. 197 delegeden hiçbiri yıllık 150 lira olan üyelik aidatını ödemedi. 150 lira ödemeyenlerin başkalarının milyon lira harcama yapmasını istemesi büyük çelişkidir.''

‘KONUŞAN ÇOK, ADAY YOK’

 

Şehirde yönetimi yıpratmak adına eleştiriler yapıldığına dikkat çeken Edemen,Diyarbakırspor’a sevdalı olmanın yolunun kulübü sahiplenmekle ölçülü olduğunu kaydetti. Edemen,”Nurullah Edemen olarak vicdan muhasebesi yaptığımda çok rahatım. Diyarbakırspor’a zarar verecek işlerin içinde olmadık. Çok şey yaptığımıza inanıyorum. Kendi dönemimizde taksitlendirdiğimiz vergi ve SGK borçların 2016’ya kadar olan bölümünü bile ödedik. Yapmak isteyip yapamadıklarımız olmadı mı elbette oldu ve içimde uhte olarak kaldı. Bizi beğenmeyenler var,olabilir. O zaman liste yaparlar, gelip kulübü alırlar ve bizim yapamadıklarımızı yaparlar. Diyarbakırspor’u sevmenin yolu kulübe sahip çıkmaktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler