Tam da bu esnada!

Amedspor, kritik maç öncesi ve Play-Off dönemine girilmek üzereyken, futbolcu-yönetim krizi patlak verdi. Alacaklarını alamayan futbolcular kazan kaldırdı.

Tam da bu esnada!

2. lig'de şampiyonluğu İstanbulspor'un maç kaybetmesine kalan Yeşil-Kırmızılı Amedspor'da kriz patlak verdi. Cumartesi günü oynayacak sezonun son maçı ve önümüzde hafta başlayacak olan Play-Off müsakabeleri öncesinde, alacaklarını alamayan futbolcular ile Yönetim arasında, anlaşmazlık  çıktı. Görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine futbolcular kazan kaldırdı.

Bazı futbolcuların yönetime rest çektiği öğrenilirken, futbolcu Deniz Naki’nin galibiyet primlerinin eşit dağılımını yapmayan yönetime, aldığı primi iade ettiği iddia edildi.

Sezon başından beri alacakları konusunda Amed Sportif Faaliyetlerin yönetimine karşı pozitif yaklaşan ve sabırları tükenen futbolcular, bu sorunun çözümü için kulüp başkanı Nurullah Edemen’le önceki gün planda olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. Kulübün dışında gerçekleşen görüşmede, futbolcular alacaklarının ödenmesini, ya da alacaklarının protokol altına alınıp resmiyete kavuşmasını istedi.

Futbolcuların bu talebine olumsuz yaklaşan Edemen’in, “Bu takımı şampiyon yapın, bütün alacaklarınzıı alın” dediği iddia edildi. Edemen’in bu söylemine tepki gösteren futbolcuların daha sonra Amed Sportif Faaliyetlerin hikayesini anlatan tek gösterimlik galayı boykot edip, katılmadı.

Amed Sportif Faaliyetlerde artan gerilim, futbolculara verilen galibiyet primlerine de yansıdı. Daha önce takımın sağlık ekibi ve malzemecilerine verilen galibiyet primlerinin kesilmesi, tecrübeli futbolcu Deniz Naki’nin tepkisine neden olmuştu. Sağlık ekibi ve malzemecilere galibiyet primlerinin verilmemesine tepki gösteren Deniz Naki, kendisine verilen galibiyet primini yönetime iade ederek, tepkisini ortaya koymuştu.

ÇALIŞANLARA VERİLEN PARALAR

Yönetimin uygulamalarından Amed Sportif Faaliyetler kulübünde çalışan personellerin de rahatsız olduğu ifade edilirken, futbolcuların aldıkları primlerden kulüp çalışanlarına kesilerek verilen ücretlere yönetimin el koyduğu ve bu durumun hem personeli hem de futbolcuları rahatsız ettiği kaydedildi. Öte yandan yönetimin kulüp çalışanlarına maaşlarını da zamanında ödeyemediği ve son iki maaşın verilmediği iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz