Taraftarlara uyarı geldi

Amed Sportif Faaliyetler Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, taraftar olayları için büyük cezalar aldıklarını, taraftarların artık dikkali olmaları gerektiğini söyledi.

Taraftarlara uyarı geldi

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nden taraftarlara uyarı geldi. Amed Sportif Faaliyetler Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, bu sezon çok büyük cezalar aldıklarını söyledi.

Yeşil, taraftarların kötü davranışları nedeniyle iç saha maçlarında hem maddi hem de seyircisiz oynama cezası aldıklarını belirtti.

Taraftarlardan artık daha dikkatli ve kulüplerini düşünen davranışlar içinde olmalarını isteyen Futbol Şube Sorumlusu Yeşil, şöyle konuştu:

Taraftarlara uyarı geldi

"Kısıtlı gelirleri olan bir takımız. Buna rağmen çift kulvarda Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Son zamanlarda artan taraftar olayları nedeni ile büyük cezalar aldık. Kötü tezahüratlar ve sahaya atılan yabancı maddelere nedeniyle kulübümüze TFF tarafından ağır cezalar verildi. Son olarak Şanlıurfaspor ile sahamızda yaptığımız ve 1-0 kazandığımız Ziraat Türkiye Kupası maçında, kötü tezahüratlar ve siyasi sloganlar nedeniyle kulübümüz 45 bin lira ve bir maç seyircisiz oynama cezası aldı. Sezon başından buyana 200 bin lirayı aşan para cezaları aldık. Kısıtlı bir bütçesi olan bir takım için bu cezalar çok ağırdır."

Yeşil, bundan sonra gelecek cezaların ağır olacağını ve iç saha maçlarını tarafsız sahada oynamayla karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.

Maddi yönden alınan cezalar

Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Alınan cezalar arttıkça, cezaların durumu da farklılaşıyor. Bu nedenle taraftarların neden olacağı cezalarda kulübümüze bundan sonra tarafsız sahada oynama cezaları verilecek. Maddi olarak cezalar da iki katına çıkacak. Yani bizi çok kötü duruma sokacak cezalarla karşı karşıyayız. Bu nedenle maçlarımız izlemeye gelen tüm taraftarlardan sağduylu olmalarını istiyoruz. Kulübümüze zarar verecek davranışlardan uzak durmalarını ve art niyetli taraftarları da uyarmalarını bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz