Tarihi El Clasico; Real Madrid, Barcelona maçı ne zaman, hangi kanalda

Real Madrid CF, FC Barcelona; 12. hafta la liga karşılaşması bu akşam saat kaçta hangi kanal da? Dünyanın en iyi karşılaşmaları arasında gösterilen El Clasico; Lig TV 3'ten naklen saat 19.15' te başlayacak. Yaşanan terör vukuları sebebiyle ise Real Madrid- Barcelona maçında 2 binden fazla güvenlik görev alacak

  Tarihi El Clasico; Real Madrid, Barcelona maçı ne zaman, hangi kanalda

Real Madrid CF, FC Barcelona; 12. hafta la liga karşılaşması bu akşam saat kaçta hangi kanal da ne zaman? Dünyanın en iyi karşılaşmaları arasında gösterilen  El Clasico; Lig TV 3'ten naklen saat 19.15' te başlayacak. Yaşanan terör vukuları sebebiyle ise Real Madrid- Barcelona maçında 2 binden fazla güvenlik görev alacak

El Clasico öncesinde, rekabetten çok güvenlik önlemleri ön plana çıkıyor.

Paris'teki terör saldırıları sonrasında Belçika-İspanya ve Almanya-Hollanda hazırlık maçlarının iptal edilmesinin ardından, futbol dünyasının en gözde maçlarından biri olan Real Madrid-Barcelona karşılaşması için güvenlik önlemleri olağanüstü düzeye çıkarıldı.

MESSİ EL CLASICO'DA OYNAYACAK MI?

Real Madrid'e attığı 21 golle El Clasico tarihinin en golcü futbolcusu olan Lionel Messi, iki aya yaklaşan sakatlığının ardından takımla çalışmalara bu hafta başlamıştı. Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, El Clasico'da oynayıp oynamayacağı merak konusu olan Arjantinli yıldızla ilgili son kararını maç saatinde verecek.

REAL MADRID KALESİ KEYLOR NAVAS'A EMANET

Real Madrid'de ise sakatlığı bulunan Kosta Rikalı kaleci Keylor Navas'ın El Clasico'da forma giyeceği belirtildi. Sakatlığından dolayı Madrid ekibinin son iki lig maçında forma giyemeyen 28 yaşındaki file bekçisinin Barcelona karşılaşması için hazır olduğu ve Real Madrid Teknik Direktörü Benitez'in El Clasico'ya kalede Navas ile başlayacağı İspanyol basınında yer aldı.

Öte yandan son dönemlerde yaşadığı şantaj skandalı ile adı anılan Real Madrid'in Fransız forveti Benzema'nın da Barcelona'ya karşı forma giyme ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi. Yaşadığı sakatlık sebebi ile takımından yaklaşık 5 hafadır uzak kalan Fransız forvetin, Barcelona karşısında kadroda olacağı belirtildi.

EL CLASICO'DA PARİS ÖNLEMLERİ

Paris’i kana bulayan terör saldırıları, dünyanın en önemli karşılaşması olarak görülen El Clasico’yu da vurdu.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, cumartesi günü Santiago Bernabeu’da oynanacak olan Real Madrid-Barcelona mücadelesi öncesi stat ve çevresinde binden fazla güvenlik görevlisinin görev yapacağı iddia edildi.

Saldırılar sonrası 4 olan güvenlik seviyesinin, maçın başlayacağı gece 5’e çıkarılabileceğine vurgu yapan gazeteler, stat girişlerinde sandviçlerin dahi aranacağını iddia etti.

REAL MADRİD BARCELONA ARASINDAKİ BİLİNMEYENLER

1929 yılından bu yana oynanan 170 karşılaşmada Real Madrid 71 kez galip gelirken, Barcelona'nın 67 galibiyeti bulunuyor.

Rekabetteki en uzun galibiyet serisinde de üstün olan taraf başkent ekibi. 1962 senesinin Eylül ayı ile 1965 yılının Şubat ayı arasında Real Madrid üst üste 6 maçta kazanan taraf oldu.

1973'ten sonra üstünlüğün Barcelona tarafına geçtiğini söylemek mümkün. Katalan devi bu tarihten itibaren Beyazlar'ı 39 kez yenerken, 28 maçta sahadan yenik ayrıldı.

Dev derbide 1929 yılından bu yana toplam 546 gol atıldı. Her iki takımın da şu ana kadar kendi evinde 99 gol atmış olması ilginç bir detay olarak dikkat çekiyor.

1935 ve 1943 yılında oynanan El Clasico'lar en gollü derbiler olarak tarihteki yerini aldı. 1935 yılında Real Madrid sahadan 8-2 galip gelirken, 1943 yılında oynanan karşılaşma ise 5-5 sona erdi.

Cumartesi gecesi oynanacak olan dev maçta ise bir başka detay öne çıkacak. Toplam 367 milyon pound bonservis bedeli ödenen ve dünyanın en pahalı 5 transferi olan Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Neymar ve Luis Suarez'in aynı anda sahada olmaları bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz