Tarladan şampiyonluğa koşuyor

Rojda Özdemir, 7 yıl önce başladığı atletizmde maddi imkansızlığa rağmen katıldığı 86 müsabakada 86 madalya kazandı.

Tarladan şampiyonluğa koşuyor

Batman'da 17 yaşındaki Rojda Özdemir, yedi yıl önce tanıştığı atletizmde maddi imkansızlıklara rağmen önemli başarı elde etti.

Batman Petrolspor Kulübü sporcusu Özdemir, 7 yılda katıldığı 86 müsabakada da madalya kazanmayı başardı. Bu yarışlarda 48 birincilik, 26 ikincilik ve 12 üçüncülük elde eden Rojda Özdemir, gözünü Avrupa Şampiyonası'na dikti.

Babasının işsiz oluşu nedeniyle aile bütçesine katkı sunmak için çalışmak zorunda kalan ve bir yandan da çok sevdiği atletizmi sürdüren Özdemir, 30 Mayıs'ta Kütahya'da yapılacak Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerinde başarılı olup, 7 Haziran'da Portekiz'de gerçekleştirilecek şampiyonaya katılmayı hedefliyor.

Fındık tarlasında antrenman

Rojda Özdemir, ailesiyle yaz mevsiminde fındık toplamaya gittiklerini söyledi. Eğitimini ve spor çalışmalarını kısıtlı imkanlara rağmen sürdürdüğünü anlatan Özdemir, "Yazın çalışmak için fındık toplamaya gidiyordum. Arkadaşlarım, traktörle tarlaya giderken, ben antrenman olsun diye koşarak giderdim" dedi.

Batman'da okullararası yarışmada ilk madalyasını aldığını belirten Özdemir, "Birinci olunca beden eğitimi öğretmenim beni çalıştırmaya başladı. Spor İl Müdürlüğü de bana destek oldu, bölge yarışlarına katıldım. Orada da dereceler yaptım, birinci oldum. Batman Petrolspor Kulübü'ne girdim. Bana maddi ve manevi destekte bulundular."

Ülke genelinde yapılan birçok yarışmada birinci olduğunu ifade eden Özdemir, "Farklı illerde yapılan Türkiye şampiyonalarında birinci oldum. Hedefim olimpiyatlara katılmak. Şimdiye kadar 48 kez birinci, 26 kez ikinci, 12 kez de üçüncü oldum" diye konuştu.

Ailesine ekonomik anlamda destek olmaya çalıştığını kaydeden Rojda Özdemir, şöyle devam etti:

"Ailemin maddi durumu çok da iyi değil. Okullar tatil olunca, fındık toplamaya, çalışmaya gidiyoruz. Okulumdan geçen yıl mezun oldum, bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum. İnşallah kazanıp beden eğitimi öğretmeni olacağım. Amacım, benim gibi sporcular yetiştirmek. Maddi durumu olmayanlarda da yetenek vardır. İstiyorum ki onlar da benim gibi çalışıp başarılı olsunlar. Kenar mahallelerde böyle yetenekler çok."

Ailenin gurur kaynağı oldu

Baba Hasan Özdemir de kızının uluslararası müsabakalarda başarılı olması için her türlü desteği sunduklarını belirterek, "Rojda, bizim gurur kaynağımız oldu" dedi.

Anne Fatma ise kızının başarılarının kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Batman Petrolspor Kulübü Basın Sözcüsü Kutbettin Barlak ise kentin kenar semtinde yaşayan Rojda'nın başarılı bir sporcu olduğunu anlatarak, oradaki gençlere imkan verildiğinde büyük başarıların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz