TBF Logosu Değişti

TBF Logosu Değişti

TBF Logosu Değişti

Türkiye'yi basketbolda güç merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve artık uluslararası şampiyonalarda altın madalya kazanmak istediklerini söyleyen Turgay Demirel, Federasyon olarak gelecek dönemdeki stratejik planını ve yol haritasını açıkladı.

Demirel, göreve geldiklerinde verdikleri sözlerin tamamını tuttuklarını ifade ederek, "Türk basketbolu 20 yıl içinde çok büyük ilerleme kaydetti. Biz göreve geldiğimizde Türk basketbolunu dünyanın en iyi ilk 10 ülkesi arasına sokacağımızı söyledik. Şu anda FIBA sıralamasında 6. durumdayız" dedi.

Türkiye'deki gerek erkek, gerek kadın liglerinin Avrupa'nın en kaliteli ligleri haline geldiğini anlatan Demirel, bu organizasyonları daha da geliştirmeyi istediklerini söyledi.

Yeni Hedef Altın Madalya

Turgay Demirel, Türkiye'nin bugün dünyanın en güçlü basketbol ülkelerinden biri olduğunu kaydederek, "Önümüzdeki hedef, altın madalyadır. Saha içinde ve dışında en iyi olmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin 100. yılı için belirlenen hedeflere uluşabilmek için daha çok sorumluluk alıp, daha çok çalışıp, daha iyi olmayı ve basketbolun her yerde sevilmesini sağlamaya çalışacaklarını vurulayan Demirel, Türkiye'yi bir numaralı basketbol ülkesine getirmeyi arzuladıklarını söyledi.

"Misyonumuz, Türk basketbolunun her anlamda etkisini arttırmaktır" diyen başkan Demirel, "Ülkemizin hak ettiği şekilde tanınmasını izliyoruz. Geçmişte çok önemli başarılar gerçekleştirdik, bunları geliştirmeye ve devam ettirmeye kararlıyız. Türkiye'yi basketbolda güç merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Basketbolu başarıya götürecek gelişim şeması hakkında bilgi veren Demirel, şunları kaydetti:

"Madalya kazandıran performans katılımı çoğaltıyor, bu da yetenek tespitini kolaylaştırıyor, yetenek gelişimi de bizi daha büyük başarılara götürüyor. Bu çember sayesinde basketbol, ülkenin en büyük spor branşı ve dünyanın güçlü ülkesi olacaktır. Bu çabaların sonucu da altın madalya olacaktır. Altın madalyaya uluşmak hiç de kolay değil. Bunu hepimiz biliyoruz. Altyapıdan A takıma kadar kusursuz işleyecek bu sistem bizi başarıya getirecek yoldur. Sağlam yapımızı geliştirecek ve sistemli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

Demirel, federasyonun yeni logosunun tanıtımını da yaparken, yeni kurumsal kimlik ve anlayışlarıyla gelecek için hazır ve kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz