Tek suçlu basın(!)

Diyarbakırspor,FİFA’dan 6 puan silme cezası ile burun buruna gelirken, Başkan Edemen neden sorunu çözmediklerini bir kenara bırakarak günlerdir bu tehlikeyi yazan basını suçladı.

Tek suçlu basın(!)

Diyarbakırspor,FİFA’dan 6 puan silme cezası ile burun buruna gelirken, Başkan Edemen neden sorunu çözmediklerini bir kenara bırakarak günlerdir bu tehlikeyi yazan basını suçladı. Edemen,”Bu haberlerle rakiplerimizi uyandırıp takımımızın da motivasyonunu bozuyorlar” dedi, ancak Tokatspor’un aylar önce bu işin peşine düştüğünü unuttu !.

‘GÖRÜŞÜYORUZ, ANLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Amr Azmi için FİFA’da kaybedilen davadan dolayı 187 bin doları ödemediği için FİFA’nın kararları en kesin kurumu olan Disiplin Kurulu’na sevk edilen Diyarbakırspor’da gözlerin çevrildiği yönetim suçluyu buldu :Tehlikenin farkında olan ve kulübü uyaran basın. Basın toplantısında gazetemiz başta olmak üzere bu konuda duyarlı olan medyanın konuyla ilgili haberleri eleştiren Edemen,”Pes doğrusu. Bu kadarı da olmaz.Biz sorunu çözmeye çalışırken, onlar rakiplerimizi uyandırıyor. Amr Azmi’ye ne kadar ödeme yapılmış, ne kadarı kalmış. Kulüpte hiçbir belge yok. FİFA’dan gelen 200 bin dolara yakın ceza var. Bizden kaynaklanan bir sorun değil. Bizden önceki yönetimin hatası var. Buna rağmen çözmeye uğraşıyoruz. Futbolcunun menajeri ve avukatına ulaşmaya çalışıyoruz.  Haftaya İstanbul’a gelecekler. İnşallah belli bir rakamda anlaşıp sorunu çözeriz.  Kulübün tek lira geliri yok. Her şehrin valisi kendi kulübüne destek olurken, biz ise kendi valimizden bir tek kuruş maddi destek ve zerre kadar manevi destek göremiyoruz.” dedi.

DTSO’DAN KAMPANYAYA 2000 SMS KATKI

Edemen, basını suçladı .Oysaki Tokatspor, Diyarbakırspor’un 6 puanının silinmesi için aylardır çaba harcıyor. Son olarak Tokatspor Başkanının açıklamaları haber ajanslarında bile yer aldı.

Bu arada Diyarbakırspor'un, ekonomik sıkıntılarına bir nebze de olsa çözüm bulmak amacıyla başlattığı SMS kampanyasına, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (DTSO) 2000 SMS destek geldi.

DTSO Başkanı Remzi Can ile yönetim kurulu üyeleri, kulüp binasında Diyarbakırspor yöneticilerine destek ziyaretinde bulundu. Can, yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'un sadece Diyarbakır'ın değil, bölgenin takımı olduğunu belirterek, bu konuda valilik, belediye, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının destekte bulunması gerektiğini söyledi.

‘DİYARBAKIR VALİSİ URFA VALİSİNİ ÖRNEK ALSIN’

Büyük başarılara imza atmış Diyarbakırspor'un bugün düştüğü durumun içler acısı olduğunu ifade eden Can, ''Kentteki tüm kurumların kulübe sahip çıkması gerekir. Şu an yapılan kampanyada aslında günü kurtarmaktır. Buna köklü bir çözüm bulunması ve hepimizin birlikte bu duruma el atmamız lazım. Biz 6 ay önce de yapılan kampanyaya 30 bin lira bağışta bulunmuştuk. Sembolik olarak 2 bin SMS desteğinde bulunduk. Artık birilerinin elini taşın altına koyması lazım. Neticede bizim de belli bir bütçemiz var. Elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfaspor yönetiminden daha çok kulüple uğraşıyor. Şanlıurfaspor’a 1.5 milyon kaynak sağlamış. Bizim vali ile birlikte İspanya’ya gitmişlerdi. Şanlıurfa Valisi İspanya’dan bir takımı Urfa’ya getirmeye çalışırken,aynı zamanda Şanlıurfaspor maçına yetişmek için çaba harcıyor. Diyarbakır valisi ise bırakın maddi katkı sunmayı Diyarbakırspor’un maçlarına bile gelmiyor.” dedi.

EDEMEN’DEN DTSO ÜYELERİNE SİTEM

Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ise DTSO Başkanı Can ile yönetim kurulu üyelerine manevi katkı sundukları için Diyarbakırspor camiası adına teşekkür etti.

Amacın sadece para değil, ortaya konulan maneviyatla kentte bir sinerji yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Edemen, şöyle konuştu:

''Bize sunulan 2 bin SMS bedeli, bazı kurumları, sivil toplum kuruluşlarını ve Diyarbakır'da yaşayanları harekete geçirmek içindir. Daha önce de odamız bize 30 bin lira destekte bulunmuştu. Tek dektek DTSO'dan geldi. Umuyorum bu diğer sivil toplum kuruluşlarına, iş dünyasına ve Diyarbakır'da yaşayan ekonomisi güçlü iş adamlarına örnek olur. Bu nedenle odamızın katkısı bizim için anlamlı. Bu kentin bütün bileşenlerinin Diyarbakırspor çatısı altında birleşmesi, gerçekten bu işe inanması, Diyarbakırspor'un yarınlara daha sağlam adımlarla gidebilmesi için kaynak ve projeler üretilmesi lazım. Herkesin bildiği gibi Diyarbakırspor'un önünü tıkayan ekonomik sorunlar var. Bunun çözümü için kaynak lazım. Bu anlamda kentin tüm bileşenlerine ihtiyacımız vardır. Ben de odada yönetim kurulu üyesiyim. 20 bin üyemiz var. Odamız bugün üyelerimize SMS desteği ile ilgili mesaj gönderdi. Bu kampanya ile ilgili hayal kırıklığı yaşıyorum. Şu ana kadar maalesef üyelerimizden tek bir SMS gelmedi.''

Kaynak: Diyarbakır Söz