Tek yol hibedir

Son 3 yılda 3.Lig’e kadar düşen Diyarbakırspor’un tarihe karışmaması için tek yol olarak kulüpten alacağı olanların kayıtsız-şartsız şekilde hibe yolunu seçmesi gösteriliyor.

Tek yol hibedir
Camia,Edemen yönetiminden alacaklarını silerek kongre kararı almasını bekliyor. Kulübü bekleyen büyük tehlike ise transfer yasağının devam etmesi ve bazı futbolcuların yaş haddinden dolayı oynayamayacak olması.

‘BU BORÇLARLA DEVAM EDEMEZ’   45 yıllık tarihinde ilk kez 3 lig üst üste düşen ve 36 yıl sonra 3.Lig’e çakılan Diyarbakırspor’da hüsranla sonuçlanan bir sezonun ardından geleceğin nasıl olacağı tartışmaları başladı. Gayri resmi rakamlara göre kulübün 20 milyon borcu var ve bunun yaklaşık 10 milyonu şahıs alacakları. Ana parası yaklaşık yüzde 30,faizleri ise yüzde 70’e yakın olan borcun ortadan kaldırılması için özelikle yönetici borçlarının silinmesi şart. Takımın 3.Lig’e düşmesi ,transfer yasağı olması, kalıcı gelir kaynakları bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tek kurtuluş yolu kulübün borçsuz hale getirilmesi gösteriliyor. ‘Borçların temizlenmemesi halinde koca çınar bu enkazın altında yola devam edemez’ görüşü hakim.

Camia,başkan Edemen ve yönetimin alacaklarından vazgeçerek diğer alacaklılara örnek olmalarını ve zaman kaybetmeden kongre kararı almalarını istiyor.

ERKAN VE OSMAN OYNAYAMAZ Diyarbakırspor’a bir kötü haber de futbolculardan. Takımın en deneyimli isimleri arasında olan Osman ve Erkan gelecek seneye yok. Nedeni de bu iki futbolcunun 30 yaşın üstünde olması. 3.Lig kriterlerine göre 30 yaşın üzerinde olan futbolcular bu ligde oynayamaz.

Transfer yasağı Ocak 2013’te sona erecek olan Diyarbakırspor’da bazı futbolculara da başka kulüplerden teklifler geldiği öğrenildi.

Öte yandan Ali Yıldırım,Fırat,Suat Mutlu,Samet Akınay ve Mustafa Kuru’nun sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona eriyor. Bu futbolcularla sözleşme yenilenmezse serbest kalacaklar.

Kaynak: Diyarbakır Söz