Tenis Şampiyonası’nda Yaz Okulları başarısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Okulları’nda iki yıl eğitim gören Murat Sulmaz (12) ve Munzur Atlı (12) adlı çocuklar, Doğu İlleri Ferdi Şampiyonası’nda derece yaparak uluslararası turnuvalara katılma hakkı elde etti.

Tenis Şampiyonası’nda Yaz Okulları başarısı

20-23 Eylül tarihleri arasında İzmir Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde (UTEM) düzenlenen Bölgesel Doğu İlleri Ferdi Şampiyonası’na 23 ilden 110 sporcu katıldı. Şampiyonaya katılan sporcular, 8-10 yaş, 12 yaş ve üstü yaş kategorilerinde yarıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü’nün açtığı Yaz Okulları’nda tenis branşında iki yıl eğitim gören Murat Sulmaz (12) ve Munzur Atlı (12), şampiyonaya katılarak derece yapmayı başardı. Murat Sulmaz, kendi kategorisinde birinci olurken, 1. Uluslararası Tenis Turnuvası’na katılma hakkı elde etti. Munzur Atlı ise, kendi kategorisinde ikinci gelerek Diyarbakır’a il bazında puan kazandırdı.

Diyarbakır’ı temsil etme gururunu yaşayacağız

Kort Tenisi Eğitmeni Mizgin Karaman, Murat ve Munzur adlı çocukların Sur içinde oturduklarını, uluslararası şampiyonalarda başarılı olacaklarına dair inançlarının tam olduğunu söyledi. Turnuvadan döndükten sonra hazırlıklarına devam ettiklerini ifade eden Karaman, “Artık Diyarbakır’ı temsil etme gururunu yaşayacağız. Tabi ki bu başarı bir ekip işidir, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarımıza bu imkanı sunması çok anlamlıdır. Bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin bu desteğinin devam ettirmesi ve daha çok çocuğa ulaşmamızda bir etken olacaktır. Murat ve Munzur, 20 gün önce yapılan Amed Cup Tenis Turnuvası’nda da dereceye girdiler. 2 yıllık eğitim sonucunda çocukların dereceler alması bizi mutlu etti. Temel amacımız çocukların ruhsal, zihinsel, psikolojik ve fiziksel olarak gelişmeleridir. Spor bizim için çocuklarımızın daha mutlu ve daha iyi birey haline gelmelerinde araçtır. Spor Şube Müdürlüğü çalışanları ve Büyükşehir Belediyesi’ne katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Spor Merkezi