Görüş Bildir

TFF'nin göz kamaştıran Şampiyonluk Kupası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), profesyonel liglerde verilen şampiyonluk kupalarında bu sezon köklü değişikliğe gitti. İşte TFF'nin göz kamaştıran Şampiyonluk kupası...

TFF'nin göz kamaştıran Şampiyonluk Kupası

TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig'de şampiyon olan takımlara verilen kupaların tasarımı tamamen yenilendi. Uzun bir çalışma dönemi sonrasında ortaya çıkan yeni şampiyonluk kupalarının ana esin kaynağı Selçuklu Yıldızı oldu.

TFF'den yapılan açıklamada, yeni hazırlanan kupalarla ilgili şu bilgiler verildi:

"Eşsiz geometrik şekli ile şık bir motif olarak asırlar boyu Türk sanatının eserlerini süsleyen Selçuklu Yıldızı, iç içe iki kare geçmeden (zencerek) oluşmaktadır. Orta Asya'dan günümüze kadar Türk kültürünün içerisinde yer alan bu yıldızın anlamı 'bir ve beraber' olmaktır. Eski Türk devletleri, zaman içerisinde kazandığı zaferlere atfen, Selçuklu Yıldızı'nı bayraklarında da kullanmışlardır. 'Birlik-beraberlik' ve 'Zafer' unsurları, Selçuklu Yıldızı'nın şampiyonluk kupalarına ilham vermesinde büyük rol oynadı. Gök Medrese, Divriği Ulu Cami ve Mevlana Türbesi'nin ardından Selçuklu Yıldızı, bundan böyle şampiyonlara verilen kupalarda da yerini alacak."

Süleyman Seba sezonunda Spor Toto Süper Lig şampiyonuna verilecek kupanın ağırlığı 10 kilo 300 gram olacak. Kupanın 9 kilo 300 gramı 925 ayar gümüş, bin gramı ise 925 ayar gümüş üzeri altın kaplama olarak üretildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi