'Timsahın golü dijital ağlarda' yayına başladı

Türkiye'de bir çok ilkleri barındıran sitede, taraftar ve basın için özel bölümler, kulübün 50 yıllık tarihi görüntü ve fotoğraflar bulunuyor.

'Timsahın golü dijital ağlarda' yayına başladı

Nilüfer Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan sitenin tanıtımı Crowne Plaza Otel'de yapıldı. Toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yöneticiler, futbolcular, yeşil-beyazlı kulübün diğer branşlardaki sporcuları katıldı.

Törende konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'un yaklaşık 3 yıl önce büyük bir zafer elde ettiğini, bugün o başarının ne denli büyük olduğunun daha iyi anlaşıldığını kaydetti.

"BÜYÜK MUTLULUK YAŞIYORUZ"

Mayıs 2010'da elde edilen şampiyonlukla önce Türkiye'de, ardından da Avrupa kupalarında mücadele eden Bursaspor'un dünyaca tanınmaya başladığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Ancak yönetim olarak sportif başarılarla yetinmedik, önceliği istikrara vererek, tesisleşme ve kurumsallaşma anlamında çalışmalara hız verdik. Bazı istenmeyen gelişmeler kurumsallaşma anlamındaki çalışmaları yavaşlattı. Ama bugün son derece çağdaş bir projenin hayata geçmesiyle büyük mutluluk yaşıyoruz. Teknoloji her gün gelişiyor. Dünya başka bir dünya oldu. Gelişmelere ayak uyduramayanlar geride aklıyor."

Yeşil-beyazlı taraftarları mutlu edecek bir projenin başlangıcını yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Kulübümüzün dijital kurumsal kimliği yepyeni haliyle sizlerle buluşuyor. Artık taraftarlarımız kulübümüzle ilgili bütün gelişmeleri daha detaylı ve hızlı bir şekilde takip edebilecek. Tarihimizde unutmayan olaylar, Bursaspor'a hizmet etmiş kişiler, Bursaspor ile ilgili ne varsa her şeye bu proje sayesinde daha rahat ulaşılabilecek."

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursaspor'un yanında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bozbey, şunları ifade etti:

"Elde ettiği tarihi şampiyonlukla Anadolu'da çığır açan Bursaspor'a destek vermek boynumuzun borcudur. Nilüfer Belediyesi ve Bursaspor Türkiye'nin tartışmasız en iyi, Avrupa'nın ise önde gelen dijital platformunu ortaya çıkarmak için güç birliği yaptı. Amacımız Bursaspor Kulübü'ne bütün görsel öğeleriyle tek bir bütünü yansıtacak bir şekilde Türkiye'de ve Avrupa'daki tüm spor kulüplerine örnek olacak yeni bir dijital kurumsal kimlik kazandırmaktı. Biz üzerimize düşeni yaptık."

Konuşmaların ardından Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, desteklerinden dolayı Mustafa Bozbey'e arkasında adının yazılı olduğu forma hediye etti. Saat 22.00 itibariyle ise yeni platform törenle hizmete açıldı.

PLATFORMUN ÖZELLİKLERİ

Proje, ''Ana İnternet Sitesi'', ''Mikro İnternet Sitesi'', ''Mobil Uygulamalar'' ve ''Sosyal Medya Adaptasyonları'' ana başlıklarıyla kullanıma açık olacak. Yaklaşık 4 ay süren çalışma çerçevesinde, ''Bursaspor Ana İnternet Sitesi'', ''21 Ayrı Mikro İnternet Sitesi'', ''Apple ve Android Platforlar İçin Mobil Uygulamalar'' ve ''Sosyal Medya Uygulamaları'' olarak 4 ana başlık altında toplandı.

Bursaspor'un ana internet sitesinde, haberler, duyurular, lig fikstürü ve puan durumu, Bursaspor TV, Bursastore, üyeler özel bölüm, maç zamanı canlı anlatımı, Bursaspor tarihi gibi uygulamaları kolaylaştırarak ziyaretçileri site içine çekmeyi amaçlayan farklı ve özgün uygulamalar yer alıyor.

Mikro internet sitesinde ise altyapı dahil olmak üzere, ''8 Farklı Branşa Ait Özel İnternet Sitesi, ''Şampiyonluk Hikayesi'', ''Avrupa'da Bursaspor Sesleri'', ''Taraftarsan hikayeni anlat'', ''Atkını aç armanı göster'' ve ''Timsah Arena'' başta olmak üzere, kurumsal konsept ile uyumlu ve tek bir dijital yapıya bağlı olarak çalışıyor.

Sitede ayrıca, günümüzde oldukça yaygınlaşan sosyal medya alanında ise Bursaspor'un ''halkla ilişkiler'' çalışmalarının kulüp tarafından yapılmasına olanak sağlamak amacıyla çeşitli sosyal platformlarda Bursaspor'a ait sosyal kanallar da açık olacak

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz