Trabzon'da hakeme vuran O.M: Futbol düzelsin diye atladım

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 30. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında sahaya atlayan ve hakemi yumruklayıp tekmeleyen O.M. bunu futbolun düzelmesi için yaptığını söyledi.

Trabzon'da hakeme vuran O.M: Futbol düzelsin diye atladım

Trabzon'da pazar günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 89. dakikasında sahaya atlayıp hakeme saldıran 17 yaşındaki O.M. Beyaz TV'ye açıklamalarda bulundu. O.M. pişman olduğunu kaydederek, "Olayları düşününce insan öfkesine yenik düşüyor. Niye bu milletin bu takımın hakkı yeniyor. Niye Fenerbahçe'nin hakkı hiç yenmiyor. Bir kerede onların hakkı yensin onlar hak arasın. 2009'da polis araçlarını yakıp yıktılar ne oldu? Versinler ceza neyse çekeriz. Trabzonspor yensin diye tutmadık ama haksızlığa gelemiyorum. Bir tane değil ki haksızlık. Bu penaltıyı vermediler tamam olur. Ama ben her maçtan çıkışta neden eve ağlayarak gidiyorum. Ankara, Bursa, Sivas hep yenilerek döndük. Bu hakemler sanki sadece hep bize hep bize. Ben hakemlere kızgınım. Fenerbahçe düşmanlığım yok. Ama Fenerbahçe'yi lanetlemiş bir takım olarak gözümde var. İnşallah bir daha yapmam, yapmayacağım da." diye konuştu.

Hakeme arkadan vurmasının sorulması üzerine ise O.M. "Önü dönük olsa önden vururdum inanın bana. Yukarıdan atladım sonra adam gibi oyna dedim hafiften döndü ondan sonra geçirdim. Sonrası malum. Bundan sonra yapmam ama ateşle barut yan yana gelmesin. O hakeme kastım yoktu. Cüneyt Çakır ve Deniz Ateş Bitnel'in şeylerini çekti o saldırdığım hakem. Kazaya kurban gittin Bayarslan. Özür dilemiyorum ama kusura da bakmasın." dedi.

1 yıl statlara girme cezası alması ile ilgili ise saldırgan, "Maçları izlerim bir yerden o sorun değil." diye cevap verdi.

'Uyuşturucu kullandı' söylemlerine tepki gösteren ve kesinlikle kullanmadığını söyleyen O.M. "Gidip baksınlar karakola. Bana her türlü testi yaptılar. Oradan da çıkmama vesiledir içki ve uyuşturucu kullanmamam. Futbol düzelsin diye atladım ben." diyerek sözlerini tamamladı.

O.M.'NİN DAYISI YILMAZ TAŞKIN: ADALETİN OLMADIĞI YERDE ANARŞİ BAŞLAR

Hakeme saldıran 17 yaşındaki O.M.'nin dayısı Yılmaz Taşkın ise "Biz Karadeniz insanıyız. Bizim neyimiz meşhur mısırımız. Her an patlayabiliriz. Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar. Adam gibi maç yönetecekler." diyerek yeğenine destek verdi.

Bilindiği gibi dayı Yılmaz Taşkın, daha önce yaptığı açıklamada da haksızlığa tahammül edemediği için statlara gitmediğini, eğer gitmesi durumunda da yeğeni O.M gibi davranacağını söylemişti. Taşkın, bu yüzden passolig kartının olmadığını, basında yer alan, 'O.M dayısının kartıyla stada girdi' iddiasının da doğru olmadığını söylemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler