Görüş Bildir

Trabzonspor başkanı: "Kongre aralıkta isteyen aday olsun"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, genel kuru listeyenlere seslendi, "Aralık ayına kadar az süre kaldı. Herkes hazırlığını yapsın. İster çatı adayı, ister ayrı ayrı. Ama benim için kongrenin 2013’tekinden daha rahat geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Trabzonspor başkanı:

TürkiyeFutbol Federasyonuseçimlerinde Yıldırım Demirören’i desteklediği için muhalif kanadın tepkileriyle karşılaşan BaşkanHacıosmanoğlu,bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Federasyon seçimlerinin ardından bir haftalık süre geçtiğini hatırlatanBaşkan Hacıosmanoğlu, kendisi hakkında "kulübü sattığı ve ihanet ettiği" iddialarıortaya atıldığını vurgularkenşunları söyledi:
"Dünyada tek Trabzonsporlu kalsam, yine de Trabzonspor'u satmayacak, ihanet etmeyecek tek adam benim. Başkan olduktan sonra 2 defaa federasyongenel kuruluna katıldım. Yaptığım konuşmalar aylarca konuşuldu, gündem oldu. Bu konuşmaların bizi sevenlerin sevgisini daha da çok arttırdığını düşünüyorum. Kendi nefsimizi düşünmüş olsaydık, yine aynı tavrı sergiler, aynı konuşmayı yapıp o salondan çıkardık. Art niyetli ve ahlaksızca bizi eleştiren insanlara da malzeme vermemiş olurduk. Kendimizi düşünmedik. Trabzonspor'u düşünerek hareket ettik. Federasyonda Trabzonspor adına yöneticiler vardı. Sadece koltukta oturmak için orada duruyorlardı, Trabzonspor'u temsilen değil. Onların yerine irade ortaya koyacak, geçmişte ve gelecekteki yanlış kararlara karşıt görüş koyup mücadele edecek insanları oraya koyduk. Tavrımızın şike davasını sekteye uğrattığını söylüyorlar. Yani federasyona adam koyarak anlaşma mı yaptık? Adama karşılık şike davasından feragat ettiğimiz mi söyledik? Bırakın böyle anlaşma yapmayı, bunu beyninden geçirmek bile namussuz insanların dahi yapacağı bir hareket değildir, diye düşünüyorum. (Şike süreci namus davamızdır) dedik. Bu namus davasını ilk ben ortaya attım. Bu davada Trabzonspor'un en ufak bir geri adım atması veya mücadele azmini düşürmesi söz konusu değildir. İnsanlar namuslarıyla yaşar. Bu da Trabzonspor sevdalılarının namus davasıdır ve nereye gidiyorsa oraya kadar gitmesi gerektiğini beni tanıyanlar bilir. Sonunda ölüm de olsa bunun sonuna kadar gitmemiz gerektiğini her zaman söyledim."

"KULÜPTEN NEMALANANLAR DÖNEMİNİ BİTİRDİK"

Trabzonspor'un üzerinden siyasi, ticari ve manevi nemalanan insanların bu alanını kapattıklarını belirten Başkan Hacıosmanoğlu, bu konuda şunları söyledi:
"Bu nedenle onların uzantıları da bir şey buldukları zaman üzerine atlıyorlar. Trabzonspor sevdalılarının akıllarını karıştırabilir miyiz, diyen insanlar var. Sağduyulu insanların bize göstermiş olduğu teveccühü, sevgiyi gelen mesajlardan çok iyi anlıyoruz. Belki ilk gün yaygara kopardılar ama TV'deki 10 dakikalık konuşmamdan sonra bana gelen yüzlerce mesajda neler söylendiğini ben biliyorum.Şike davasında verdiğimiz mücadelede onore ederek görev verdiğimiz hukuk kurulumuz vardı. Onların içinde Erdem Egemen diye bir kardeşimiz var. Yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum ve ayrı tutuyorum. Davada duruşumuzdan dolayı zafiyete uğradıklarını söyleyerek çekildiklerini açıklıyorlar. Hukuk kurulu 4 kişiydi, bir tanesi ayrıldı. Avukatın yalancısı olmaz ama bu arkadaş iyi bir yalancı. (CAS müracaatı 4 gün başkanın masasında bekledi) diye ifade kullandı. Benden zorla imza aldıklarını söyledi. Hukuk kurulu da görevden ayrıldı. Bunu bile malzeme olarak kullanıyorlar. Söyledikleri konuları doğrulasınlar, o gün başkanlığı bırakacağım. Bizi seven Trabzonspor sevdalılarına aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz."

"BİR TARAFTA 1 MİLYAR DOLAR OLSA BİLE"

'Federasyondan avans alındı,bunun karşılığında destek verildi' iddialarına da sert çıkan Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Böyle bir alçaklık olabilir mi? Federasyon bize 20-30 veya 50 milyon para verse, dersiniz ki para verdiler de karşılığında destek verdiniz. 15 gün sonra alacağınız parayı 15 gün önce almanız taviz vermeniz anlamına gelmiyor. Bunu her kulüp, dönem dönem yapıyor. Parayla yapılmaz zaten. Adamlar hiçbir şekilde ne kendini, ne camiasını parayla satmaz. Bunun örneğini daha önce verdik. Avrupalı bir hukukçuyla İstanbul’da görüşürken, (Masanın bir tarafına 1 milyar dolar koysalar, bir tarafına kupayı koysalar o paraya tekme atar kupayı alırız. Bizim hissiyatımız budur) dedik. Federasyon başkanını ve bundan önceki yanlışlarını kabullenip de yönetimine adam koymadık. Bugün bizi eleştirenler, aynı insanlar ve onların uzantıları geçmiş açıklamalarında, (Bu kulüp federasyon ve kulüplerle kavgalı şekilde yönetilemez) diyorlardı. Biz tasvip etsek de etmesek de bir federasyon var ve o federasyonun hem yönetiminde hem kurullarında etkin olmak zorundayız. Yönetime ve kurullara Trabzonspor'un adamlarını koyduk. Adaletsizliklere karşı dursunlar diye. Başka da bir amacımız yoktur."

"CEVAP VERİP ONLARI YÜCELTMEYECEĞİM"

Yaklaşık 6 aydır konuşmadığını dile getiren BaşkanHacıosmanoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bundan sonra da konuşmayacağım ve kimseye cevap vermeyeceğim. Kimseye cevap verip de onları büyütüp yüceltmeyeceğiz. Herkesi istediği gibi konuşabilir. Sadece Trabzonspor sevdalılarına canı yürekten nasıl hizmet edilmesi gerekiyorsa o hizmetleri edeceğiz. Bu demek değil ki bir kenarda sessiz duracağız. Belki farklı yöntemler uygulayacağız. Kimseye cevap verip de onları büyütüp yüceltmeyeceğim. (Trabzonspor’a ihanet etti, sattı) diyen ve bu alçakça ifadeleri kullanan insanlar şunu iyi bilsin ki; 20 seneye yakın sporun içindeyim. Hayatım hep mücadeleyle geçti. Herhalde Trabzonspor’a yönetici olmadan önce de sonra da benim kadar Türk futbolundaki adaletsizliklere karşı mücadele eden bir tane daha Trabzonsporlu kimse gösteremez. Trabzonspor’un haklarını korumak için insanlarla didişen, kavga eden, her türlü hamleyi yapan bir tane daha Trabzonsporlu kimse gösteremez. Bundan dolayı savcıların karşısına çıkıp 100’ün üzerinde suç duyurusu nedeniyle ifade eden bir Trabzonsporlu daha kimse gösteremez. Haklı olduğu davada kim Trabzonspor’a ihanet ediyorsa ve satıyorsa o namussuzdan da daha aşağılık bir insandır. Kim bu ifadelerle bizi zan altında bırakmaya çalışıyorsa da söylediğim sıfatların ta kendisidir."

ULUSOY'A SERT ELEŞTİRİ

Haluk Ulusoy’a destek vermedikleri için de eleştirildiklerini de hatırlatan Başkan Hacıosmanoğlu, bu konudaşöyle konuştu:
"Son 10 güne kadar Haluk Ulusoy'a destek vermeyi düşünüyordum. Kendisiyle ve arkadaşlarıyla da konuşuyordum. Ama ne yazık ki 10 gün kala öğrendim. (Herkesten imza topluyoruz. İmza verin de bu adamı gönderelim) diye İbrahim Usta'yı arayıp, benim gitmem için düzenlenen kampanya için destek istemiş. Bunu öğrendikten sonra, bizimle böyle uğraşan bir insana destek vermemiz, söz konusu olmadı. Destek vermekten vazgeçtik. Konuşmasında, (Trabzonluları ben adam bilirdim. Trabzonlu'nun olduğu yerde başkasına destek verilmez) diye bir cümle kullandı. Sizin işinize geldiğinde Trabzonlu olmayacaksınız. Her zaman öyle olacaksınız. Trabzonluysanız da Trabzonsporlu olacaksınız. Başka takımlar hayallerinizi süsleyip de istediğiniz zaman Trabzon'u kullanmayacaksınız. Sayın Nuri Albayrak döneminde onu nasıl federasyon başkanı seçtirdiğimizi bütün Türkiye biliyor. Ama 30 saniye kala maç tatil edildiğinde 5 kez aradım. (Hakemi çıkarıyorum) dedi ama sonra telefonlarını kapattı. O maçın akıbetini de biliyorsunuz. Her Trabzonlu, Trabzonlu'ya oy verecek tabii ki. Ama Trabzonlu olana verecek. Soruyorum kendisine; o zaman başka bir memleketli miydi kendisi? Mehmet Ali Yılmaz'ın federasyon başkanlığına aday olduğu ve 13 oyla kaybettiği seçimde Trabzonlu değil miydiniz de Mehmet Ali Yılmaz yerine Levent Bıçakçı'ya destek verdiniz?"

"BUGÜNE KADAR MEMNUN EDEMEDİK AMA"

Yaptıklarının Trabzonspor sevdalılarını memnun etmek için olduğunu vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar memnun edemedik. Çok bırakmak istedim, bırakma kararı aldım ama arkadaşlarımızın devam etme arzusuyla bugüne geldik. Bu olaylardan sonra da, 50 yaşındayım benim de sağlığım, ailem, işim, gücüm var. Yaptıklarınız karşılığında insanlar sizi yıldırmaya çalışabilir. Hakikaten bıkma noktasına geldim. Ama son yaşanan olaylar bana şunu gösterdi ki; 50 yaşına kadar mücadeleyle gelen insan bundan sonra mücadelenin dozunu daha da artırarak, söz verdiğimiz noktada Trabzonspor’u bırakmak için mücadele edeceğiz."

"ADAY OLMAK İSTEYEN ÇIKSIN"

Başkan Hacıosmanoğlu, genel kurulla ilgili olarak daşu ifadeleri kullandı:
"Genel kurul yapacağız, kimse merak etmesin. Kimse de Trabzonspor daha kötü durumlara düşer, diye endişeye kapılmasın. Aralık ayına az süre kaldı. Herkes hazırlığını yapsın. İster çatı adayı ,ister ayrı ayrı. Biz Trabzonspor sevdasını Aralık ayında da bırakmayacağız. Böylesine konuşanlar, böylesine hizmet aşkı ile yanıp tutuşanlar, bizim yanlış yaptığımızı söyleyen art niyetli insanlar, aralık ayında Trabzonspor sevdalılarının karşısına geçip, kimin Trabzonspor’u daha çok sevdiğini, kimin daha çok hizmet etmek istediğini ortaya koyarlar. Trabzonspor sevdalıları da gerekli tercihi yapar, biz de sandıktan çıkan sonuca saygı duyarız. İnanıyorum ki, Trabzonspor sevdalılarından bana gelen hissiyat şudur; 2013’te Mayıs’ında zor şartlarda kazandığım seçimin Aralık’ta benim için çok daha kolay olacağını, art niyetli insanlara da Trabzonspor sevdalılarının bir ders daha verdiğini hep beraber göreceğiz."

ERSUN YANAL SORUSUNA İLGİNÇ YANIT

Başkan Hacıosmanoğlu, konuşmasının sonunda, "Yanal tartışılıyor. Ersun Yanal'ladevam edecek misiniz"sorusuna, "Bununla ilgili sportif direktör Süleyman Hurma'ylakonuşursanız, bunları ona sorarsınız daha sağlıklı sonuç alırsınız" ifadesini kullandı.

YANAL İÇİN İDDİALAR

Kampın başlamasına 2 gün kalmasına rağmen Trabzon’a gelmediği gibi sportif direktör Süleyman Hurma'ylaözellikle transferler konusundasorun olduğu iddia edilenErsun Yanal’a Başkan Hacıosmanoğlu’nun da destek çıkmadığıdikkati çekerken bordo mavili kulübün Yanal’layollarını ayrılabileceği iddialarının da yoğunlaştığı gözlendi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi