Trabzonspor, Emre için TFF'ye başvurdu

Trabzonspor Kulübü, Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu’nunu Didier Zokora’ya yönelik söylediği iddia edilen ırkçılık içeren sözleriyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurdu.

Trabzonspor, Emre için TFF'ye başvurdu

Bordo - mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, “Kulübümüz, İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynanan Fenerbahçe maçı sırasında oyuncumuz Didier Zokora’ya ırkçılık içeren hakarette bulunan Emre Belözoğlu hakkında gerekli disiplin uygulamalarının yapılması amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurdu.” denildi.

Emre Belözoğlu’nun ırkçılık içeren ifadeler kullandığının televizyon görüntülerinden de anlaşıldığı savunulurken, Fenerbahçeli futbolcunun maçtan sonra katıldığı televizyon canlı yayınında da bu durumu kabul ettiği ifade edildi.

Federasyondan disiplin talimatının konuyla ilgili olarak ayrımcılık başlıklı 44. maddesi için disiplin müfettişlerinin soruşturma başlatarak gerekli işlemlerin yapılmasını talep eden kulüp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kulübümüzle sözleşme imzaladığı andan itibaren sergilediği üst düzey profesyonellik, örnek sporcu kişiliği ve gerek arkadaşları gerekse de toplumla kurduğu sağlıklı diyalogla dikkatleri çeken oyuncumuz Didier Zokora’nın karşılaştığı bu durumun hiçbir şekilde tasvip edilmesinin mümkün olmadığının kamuoyunca bilinmesini istiyoruz. Ülkesinde milli takım kaptanlığına kadar yükselen örnek sporcumuz Didier Zokora’nın yaşanmamış bir olayı kasıtlı olarak gündeme taşıdığını savunmak ise hiçbir şekilde inandırıcı görülmemektedir. Bu durumun Türk futbol camiası tarafından böyle bilinmesini istiyor, saygılar sunuyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz