Trabzonspor yönetiminin protesto ettiği yarın toplantı yapılıyor

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'nınkulübün sorunlarının masaya yatırılıpçözüm önerilerinin tartışılacağı toplantı yarın yapılacak. Yönetimin Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen’e tepki olarak katılmayacağını açıkladığı toplantıda muhalefetin önde gelen isimlerininkonuşacağı öğrenildi.

Trabzonspor yönetiminin protesto ettiği yarın toplantı yapılıyor
Trabzonspor’un Gelişimi ve Geleceği, konulu toplantı, yarın saat 10.00’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi’nde başlayacak. Divan Kurulu Başkanlığı, kentteki tüm sivil toplum örgütleri, basın mensuplarıve sporla ilgili kurumlara davet yazısı gönderdi. Divan Kurulu BaşkanıSürmen'dekulübün sorunlarının ele alınıppçözüm üretmeyeçalışılacağını söyledi.
YÖNETİMDEN PROTESTO
Trabzonspor yönetimi isetoplantıya Divan Kurulu BaşkanıSürmen’e tepki olarak temsilci göndermeme kararı aldı. Ali Sürmen, Trabzonspor’un geçen yılın aralık ayında yapılan mali olağan genel kurulunda, kongre divan başkanlığı için aday oldu,ancak seçilemedi. Ali Sürmen, oylamada haksızlık yapıldığını ileri sürdü, bu sırada salon karıştı,çevik kuvvet olaylara müdahale etti. Sürmen'de daha sonra oylamayı yöneten Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Trabzonspor’da'muhalefetin adayı’ olarak seçime giren Ali Sürmen, Nadir Saral’a karşı üstülük kurarak bordo mavili kulübün Divan Kurulu başkanlığına seçilmişti.
ZİYARET ETMEDİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ali Sürmen’e aradan 2 ay geçmiş olmasına rağmen "hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmadı. Başkan Hacıosmanoğlu, yönetim kurulunu mahkemeye veren, genel sekreteri hakkında suç duyurusunda bulunan bir kişinin Divan Kurulu Başkanı seçildikten sonra tüm bu suçlamalarını geri alması gerektiğini, aksi takdirde hiçbir temasları olmayacağını söyledi.Hacıosmanoğlu, bu nedenlerden dolayı yarınki toplantıya da yönetim kurulu olarak temsilci göndermeyeceklerini belirtti.
CEVAP VERECEK
Divan Kurulu BaşkanıSürmen’in Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerine yarınki konuşmasında yanıt verebileceği öğrenildi.Ali Sürmen, toplantıda geçmişe yönelik bir suçlu ve suç aramayacaklarını, tek amaçlarının Trabzonspor’un sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini kamuoyunun değerlendirmesine sunulacağınıvurguladı.
BAŞKANDAN AKYAZI ÇIKARMASI
Öte yandanBaşkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Asbaşkan Ali Kemal Başaran ve teknik direktör Ersun Yanal, yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi’ni ziyaret etti. Ziyarette yüklenici firma yetkililerinden stadyumun genel durumu, tesis binası ve antrenman sahaları hakkında bilgi alan BaşkanHacıosmanoğlu,daha sonra stadyumu gezdi, incelemelerde bulundular.
Kaba inşaatı devam eden Akyazı Stadyumu’nun Ağustos ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor. Ancak Trabzonspor’un yeni stadyumunda maçlarını oynamasının çevre bağlantı yolları ve diğer düzenlemelerden sonraaçılışın gecikebileceğiöne sürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz