Görüş Bildir

Trabzonsporda 6.5 milyon euroluk pazarlık

TEKNİK direktör Ersun Yanal'ın antrenmanlara almadığı Trabzonspor'un Gineli oyuncusu Kevin Constant’ın sezon sonunda takımdan gönderilmesi için menajeriyle 6.5 milyon euroluk pazarlığın sürdüğü bildirildi.

Trabzonsporda 6.5 milyon euroluk pazarlık
KRİZ AŞILAMADI

Trabzonspor’un sezon başında Milan’dan transfer ettiği yıldız oyuncu Kevin Constant krizi bir türlü aşılamadı.Ersun Yanal tarafından 26 Şubat’taki Napoli maçının ardından disiplinsiz harekeleri nedeniyle antrenmanlara ve maç kadrolarına alınmayan Kevin Constant’ın affedilmesi için yönetimin çabaları da sonuçsuz kaldı.

YANAL SON NOKTAYI KOYDU

Ersun Yanal, Akhisar Belediyespor maçından sonra,"Constant kadro dışı. Kadroda bulunmasını istemiyorum. Bunu çok net olarak defalarca dile getirdim" ifadesini kullanarak kararından geri dönüş olmadığını kesin bir dille ortaya koydu.Teknik direktörYanal’ın bu sözleri, yönetimi de yeni çareler aramaya itti. Yanal’ın Constant’ı yeniden antrenmanlara alması konusunda ikna edilemeyeceğini gören bordomavili yönetim, Gineli oyuncunun menajerini Trabzon’a çağırdı.

6.5 MİLYON EUROLUK PAZARLIK

Milan’dan 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Kevin Constant, 2014-2015 sezonu için 2 milyon 400 bin, 2015-2016 sezonu için 2 milyon 250 bin, 2016-2017 sezonu için 2 milyon 250 bin ve 2017-2018 sezonu için de 2 milyon 100 bin euro garanti paraya sözleşme imzalamıştı.
Maç başı ücret almayan Constant’ın bonservisiyle birlikte 4 yıllık maliyetinin 11 milyon 500 bin euroya ulaşmasını göz önüne alan yönetim, menajerine sezon sonunda takımdan ayrılması için her türlü kolaylığın gösterileceği sözünü verdi.
Böylece önümüzdeki 3 sezon için Constant’a ödenecek olan yaklaşık 6.5 milyon euroluk garanti paradan kurtulmayı planlayan bordomavililerin Ginelioyuncu için kulübe gelecek teklifleri hemen değerlendirmeye alacağı öğrenildi.

HAKAN ARIKAN: "KALMAK İSTİYORUM"

Trabzonspor’da ara transferde Kayserispor’dan kiraladığı,performansıyla takıma büyük katkı sağlayanfile bekçisi Hakan Arıkan, sezon sonunda Trabzonspor’da kalmayı istediğini açıkladı. Kayserispor’dan 550 bin euro bedelle kiralanan ve yarım sezon için kendisine 1.4 milyon lira verilecek olan Hakan Arıkan, bordo mavililerin kalesini 9 lig, 3 Ziraat Türkiye Kupası ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere 14 maçta korudu. Hakan Arıkan, bu maçlarda kalesinde 18 gol gördü,maç başına 1.2’lik bir gol yeme oranı tutturdu. Trabzonspor olarak her maçı kazanmayı amaçladıklarını belirten Hakan Arıkan, şunları söyledi:

"AMACIMIZ İLK 3"

"Sezonun 2'nci yarısındaki iyi performansımızı devam ettirmek istiyoruz. Amacımız ligi ilk 3 sıra arasında bitirmek. Futbolda her şey olabilir. Kazandıkça motivasyonumuz artıyor. Diğer takımlar da elbette kaybedecek. O yüzden kendi oynadığımız maçlara iyi hazırlanmaya ve konsantre olmaya bakıyoruz. Ne kadar galip gelirsek, yukarıdaki takımları yakalama şansımızın o kadar artacağını biliyoruz."

"İŞİMİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"

Trabzonspor’un büyük bir camia olduğunu ve takımda kalmayı çok istediğini belirten Hakan Arıkan, şöyle devam etti:
"Ama biliyorsunuz ki bu benim elimde değil. Ben işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, tecrübemi sahaya yansıtmayı amaçlıyorum. İnşallah ligi iyi bir yerde bitiririz. Bun de bu süreçte hem kendi performansımı artırır, hem de takımın performansına katkılar yaparım. Takımda kalıp kalkmayacağım ise sezon sonunda 2 kulüp yetkilileri arasında görüşülür. Ama ben takımda kalmayı gerçekten çok istiyorum."

YANAL'IN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Hakan Arıkan’ın bonservisinin alınması konusunda önce teknik direktörYanal’ın görüşünün alınacağı, olumlu görüş bildirmemi durumunda ise Kayserispor yetkilileriyle temasa geçileceği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi