Trabzonsporda Divan Kurulundan geniş katılımlı toplantı

TRABZONSPOR Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, geçen ay göreve gelen Divan Kurulu'nun ilk toplantısını, 4 Nisan’da geniş bir katılımla yapacağını, kulübün sorunlarını her kesimin görüşlerini de alarak masaya yatıracakları söyledi.

Trabzonsporda Divan Kurulundan geniş katılımlı toplantı
Divan Kurulu Başkanı Sürmen, "Camia siyah beyaz olarak ikiye ayrılmış durumda. Hiç gri yok. Biz kişilerin değil, her kesimin, Trabzonspor’un Divan Kurulu olarak görev yapacağız" dedi.

MUHALEFETİN ADAYI OLARAK LANSE EDİLMİŞTİ

Trabzonspor'da 14 Şubat’ta yapılan Divan Başkanlığı seçimi öncesinde 'muhalefetin adayı' olarak lanse edilen ve seçimi yönetimin adayı olarak bilinen Nadir Saral'a karşı kazanan Ali Sürmen, 3 yıllık görev sürelerinde değişik bir Divan Kurulu portresini çizeceklerinin sinyalini verdi. Herkesi kucaklayan bir Divan Kurulu olmak istediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirten Ali Sürmen, bu nedenle 4 Nisan’daki ilk toplantılarını gerçekleştireceklerini anlatırken şunları söyledi:

"GENİŞ KATILIMLI BİR TOPLANTI OLACAK"

"Geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Yani sadece Divan Kurulu üyeleri katılmayacak. Bu belki ilk kez oluyor. İlk divan kurulu toplantısına sporla ilgili bazı kurumları da davet ediyoruz. Belki onların da sorunları, anlatacağı şeyler vardır. Hep beraber düşünelim ve çözüm üretelim. Davetlilerimiz arasında Trabzonspor yönetimi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanlıkları, Valilik, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Futbol İl Temsilciliği, TFF Bölge Müdürlüğü var. Eksiklikler olursa geri kalanını da tamamlarız. Amacımız yeni bir tüzük hazırlamak. Bu nedenle Trabzon Barosu ve Mali Müşavirler Odası’na da davet gönderdik. Bu konuda da her kesimden destek alarak Trabzonspor’a uygun bir tüzük hazırlamak istiyoruz."

YÖNETİM ZİYARET ETMEDİ

Ali Sürmen, Trabzonspor yönetiminin göreve seçildikleri 14 Şubat’tan bu yana geçen bir aydan fazla süredir kendilerini ziyaret etmediğini ifade ederken de şunları söyledi:
"Ama kendileriyle başkan olsun,asbaşkan olsun, yönetici arkadaşlar olsun, değişik ortamlarda, maçlarda bir araya geliyoruz. Medeni ilişkiler içerisinde birbirimizle bazı şeyler konuşabiliyoruz. Ama bizim görüşmek için bir talebimiz olmaz. Trabzonspor'la ilgili bir konu varsa bunu birlikte görüşmeyi isteyebiliriz tabii ki. Ancak ziyaret için böyle bir talepte bulunmayız. Zaten o tesisler kimsenin değil, Trabzonspor'un tesisleridir. Seçimden önce bizim için 'muhalefetin adayı' diye bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ancak biz kişilerin veya bir kesimin değil Trabzonspor’un Divan Kurulu başkanıyız. Camia siyah-beyaz olarak ikiye ayrılmış durumda. Hiç gri yok. Öncelikli hedefimiz herkesin birbiriyle konuşmasını, birlikte proje ve çözüm üretmesini sağlamak olacak. Her kesimin Divan Kurulu olarak görev yapacağız. Trabzonspor’un sorunlarına herkesle birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. Toplantılarımız çatışma değil konuşma ve çözüm üretme yeri olacak."

UYGULAMAK YÖNETİME KALMIŞ

Divan Kurulu’nun tüzükten aldığı bütün yetkileri kullanacaklarını da vurgulayan Ali Sürmen, "Proje üreteceğiz, tüzük yapacağız. Ama bunları uygulayıp uygulamamak tabii ki yönetimin tasarrufunda" ifadesini kullandı.
Uzun süredir atanamayan Sicil Kurulu’nun da önümüzdeki hafta atamasını yapacaklarını kaydeden Sürmen, Trabzonspor kongresinin tekrarıyla ilgili olarak Yargıtay’ın verdiği kararın yazımının sürdüğünü,en geç nisan ayı başında Yargıtay kararının açıklanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler