Trabzonspor'u UEFA stresi sardı

Yeni sezon yapılanmasına UEFA’nın Finansal Fair Play Kriterleri kapsamında alacağı kararın ardından yön verecek olan Trabzonspor’da stresli bekleyiş devam ederken Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, sürecin biraz daha uzayabileceğini söyledi.

Trabzonspor'u UEFA stresi sardı

Süreci en az hasarla atlatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yardımcısı Bülbüloğlu, görüşmelerin devam ettiğini belirtti, "Bu hafta ilgili kararın açıklanması konusunda bir beklentimiz vardı ancak süreç biraz daha uzayacak gibi görülüyor. İnşallah bu dosyayı en hafif hasar ile kapatacağız. İnancımız ve beklentimiz bu yönde" dedi.

3 YILLIK PLANLAMA

Bu arada Trabzonspor’da Spor Toto Süper Lig’in 33’üncü haftasında Antalyaspor karşısında alınan farklı mağlubiyetin ardından Başkan Muharrem Usta’nın seçim sürecinde koyduğu, ‘50’inci yılda şampiyonluk’ hedefini de kademeli olarak gerçekleştirmeyi planladığı bildirildi. Bordo mavililerin önümüzdeki sezondan itibaren kabuk değiştirip 3 yıl içerisinde mali tablo ile birlikte futbol takımının tavan yapacağı bir döneme geçmeyi hedefleyeceği belirtildi.

Finansal Fair Play kriterleri kapsamında UEFA'dan gelebilecek muhtemel kısıtlama nedeniyle fazla transfer yapamayacak olan bordo mavili yönetimin altyapıya da ağırlık vereceği ifade edildi. Bu dönemi Trabzonspor ruhunu yakalama adına önemli bir fırsat olarak gören Trabzonspor camiasının da, yönetime destek verdiği belirtildi.

Bordo mavili yönetimin önümüzdeki sezon Avrupa hedefi içinde olan, sonraki yılda ise şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'ni kovalayan bir takım kurmayı hedeflediği öğrenildi. Başkan Muharrem Usta da yeni bir yapı inşa edeceklerini belirterek, bu süreçte camiadan sabır istedi.

KASIMPAŞA MAÇI ÖNCESİ 15 EKSİK

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Kasımpaşa’yı konuk edecek olan Trabzonspor’da, bu maç öncesi eksik oyuncuların fazla oluşu kadro sıkıntısı yaratıyor. Bordo mavili takımda Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve Cardozo kart cezalısı oldukları için oynayamayacak.

Bu arada sakatlıkları bulunan Akakpo, Douglas, Mustafa, Musa, Muhammet Demir ve Ramazan’ın durumlarının belirsiz olduğu açıklandı. Onur ve Bosingwa izin alarak sezonu kapatırken kadro dışı bırakılan Sefa ve Özer’in yanı sıra Fatih ve Marin’den de kendilerine kulüp bulmalarının isteğini belirtildi. Trabzonspor’da Kasımpaşa maçı öncesi eksik oyuncu sayısı da 15’e ulaştı.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz