Görüş Bildir

Trabzonspor'un kalesi Avni Aker

Sahasında Akhisar Belediyespor’u 2-0 yenerek umutlarını tazeleyen ve taraftarıyla barışan Trabzonspor’un yüzünü bu sezon Avni Aker’de topladığı puanlar güldürdü.

Trabzonspor'un kalesi Avni Aker
1 KEZ KAYBETTİ
Trabzonspor bu sezon sahasında oynadığı 13 maçta bir mağlubiyet alarak iç sahada ligin en başarılı ikinci takımı oldu. Avni Aker’de sadece Eskişehirspor’a 4-1 mağlup olan bordo mavililer, Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Fenerbahçe ile de berabere kaldı. Sahasında9 puan kaybederken30 puan toplayan Trabzonspor, dış sahada ise 12 maçta sadece 2 galibiyet aldı, tam 23 puan kaybetti. Trabzonspor, evinde ligin 2'nci yarısında oynadığı 5 maçı da kazanma başarısı gösterdi. Trabzonspor’un bu sezon sahasında oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:
"Trabzonspor-Fenerbahçe: 0-0, Trabzonspor-Kasımpaşa: 1-1, Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu: 3-1, Trabzonspor-Gaziantepspor: 4-4, Trabzonspor-Torku Konyaspor: 3-2, Trabzonspor-Gençlerbirliği: 4-1, Trabzonspor-Çaykur Rizespor: 3-2, Trabzonspor-Eskişehirspor: 1-4, Trabzonspor-Medicana Sivasspor: 3-1, Trabzonspor-Kayseri Erciyesspor: 2-1, Trabzonspor-İstanbul Başakşehir: 3-2, Trabzonspor-Kardemir Karabükspor: 3-2, Trabzonspor-Akhisar Belediyespor: 2-0"

AVNİ AKER’DE GOL OLDU YAĞDI

Trabzonspor, 25’inci hafta itibarıyla da sahasında en fazla gol atan takım ünvanına sahip oldu. Bu sezon Avni Aker’de oynadığı 13 maçta sadece Fenerbahçe karşısında gol kaydedemeyen bordo mavililer, toplam 32 golü rakip filelere gönderdi. Böylece Trabzonspor sahasında maç başına 2.45’lik bir gol ortalaması yakaladı. Trabzonspor,deplasmandaki 12 maçta ise 16 gol kaydetti, sadece 1.3’lük bir ortalama tutturdu.

AYTAÇ KARA'NIN AYAĞINDA2 KIRIK

Trabzonspor’da Akhisar Belediyesporkarşısında alınan 2-0’lık galibiyete rağmen maçta yaşanan sakatlıklar, teknik heyetin canını sıktı. Özellikle Aytaç Kara’nın durumunun ciddi olduğu, sağ ayak ikinci ve üçüncü tarak kemiklerinde kırık tespit edilen genç oyuncunun sezonu kapatabileceği bildirildi.
Başına darbe alan ve hastaneye kaldırılan İshak Doğan’ın ise ciddi bir durumu olmadığı,4 dikiş atıldığı ifade edildi. Medjani’nin yapılacak kontrollerin ardından kesin durumunun belli olacağı kaydedildi.

YEREL BASINDAN ÖZGÜ

Trabzonspor’a Gaziantepspor yenilgisinin ardından sert eleştirilen getiren yerel gazeteler, Akhisar Belediyespor galibiyetinin ardından bordo mavili takımaövgüler yağdırdı. Son Nokta Gazetesi, ''Evim şahane! Deplasmanda kabus gören Fırtına, Avni Aker'in kralı'', Karadeniz Gazetesi, ''Trabzon'da Oscar’lık Deniz patlaması'', Günebakış Gazetesi, ''Avrupa’ya marş marş'', Karadeniz’in Sesi Gazetesi, ''Yıkılmaz kale Avni Aker", Taka Gazetesi, ''Düştüğü yerden kalktı'', Kuzey Ekspres Gazetesi ise, ''Evim evim güzel evim'' başlıklarıyla galibiyeti okuyucularına duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi