Türkiye: 3 - Hırvatistan: 0

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nde Türkiye A grubundaki ikinci maçında da Hırvatistan’ı 3-0 yenerek yarı final için önemli avantaj sağladı.

Türkiye: 3 - Hırvatistan: 0

İki takımda maça tempolu başladı. Milli takım Neslihan ile hem servis hem hücumda etkili göründü. Hırvatistan ise yaptığı etkili bloklarla oyundan kopmamaya çalıştı. Ay - yıldızlı ekibin blok yükünü sırtlayan Eda hızlı hücumlarda istenilen sayıları alınca milliler setin ilk teknik molasını 8-5 önde tamamladı. Arka alanda manşetleri toparlayan Gizem-Gülden ikilisi, takımın hücumlara çabuk çıkmasını sağladı. Oyun disiplininden koparak yaptığı hücumlarda bloklara takılan Hırvatistan sadece plase atılan toplarla sayılar buldu. Setin ikinci teknik molasını da 16-10 önde geçen filenin sultanları Naz’ın yanlış tercihleri sonrasında aradaki sayı farkının kapanmasına engel olamadı: 18 - 17 Setin son bölümünde manşet problemi yaşayan Hırvatlar karşısında Eda etkili servis attı, Gözde ise hücumları iyi değerlendirdi. Oyun temposunu düşürmeyen milli takımımız seti 25-19 kazandı.

İkinci sete Neslihan’ın blok autu ile başlayan Türkiye, pasör Naz ile adeta şov yaptı. Eda etkili servisler attı, Bahar bloklarda iyi bir performans ortaya koyunca ilk teknik molaya Türkiye 8-3 önde girdi. Mira Topiç ile hücumları değerlendiren Hırvatistan Neslihan’ın sayılarına engel olmakta zorlandı. Hırvatistan’da oyuna giren Kovacic arka alanda manşetleri toparlayınca Hırvatlar oyunda dengeyi kurdu: 15-15

Setin ikinci teknik molasını 16-15 önde geçen Ay Yıldızlı ekibimizde Gözde temposuyla, Neslihan ise etkili smaçları ile farkın yeniden açılmasını sağladı. Son bölümde savunmasında başarılı olan Türkiye seti 25-20 kazandı ve skoru 2-0 yaptı.

Üçüncü sette takım olarak oyundan düşen Hırvatistan karşısında rahat sayılar bulduk. Gözde-Eda ikilisinin sayıları sonrasında ilk teknik molayı 8-4 önde tamamladık. Son derece keyifli geçen üçüncü setin ikinci teknik molasını 16-11 önde geçen milli takım seti 25 - 14 , maçı da 3 - 0 kazanmayı başardı.

Türkiye gruptaki son maçını yarın Almanya ile saat 19.00’da oynayacak.

Salon: Başkent Voleybol

Hakemler: Adler Laszlo (Macaristan) , Mcdougall Brian (İskoçya)

Türkiye: Gözde 7, Bahar 7, Neslihan 7, Esra 7, Eda 7, Naz 7, Gizem 6 (Libero), Gülden 6 (Libero), Büşra 5

Hırvatistan: Marina Katic 4, Sanja Popoviç 4, Antonija Kaleb 4, Jelena Alajeg 5, Mira Topiç 4, Ivana Mılos 4, Paola Dosen 4 (Libero) Nikolina Kovacic 5

Setler: 25 - 19, 25 - 20, 25 - 14

Süre: 69 dakika (24 - 25 - 21)

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler