Görüş Bildir

Türkiye Oturarak Voleybol Süper Ligi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Ligi'nde birinci etap müsabakaları, Diyarbakır'da devam ediyor.

Türkiye Oturarak Voleybol Süper Ligi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Oturarak Voleybol Süper Ligi'nde birinci etap müsabakaları, Diyarbakır'da devam ediyor.

Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve yarın sona erecek organizasyonda 10 takım, 4'er maç yapacak.

Müsabakaları izlemek için kente gelen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Oturarak Voleybol Süper Ligi'ni üç yıl önce başlattıklarını söyledi.

Uztürk, maçların ardından sporcuların kenti dolaştığını belirterek, Diyarbakır'ı çok beğendiklerini ifade etti.

Oturarak voleybolda ilk kez geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını anımsatan Uztürk, "İlk kez katıldığımız şampiyonada İtalya, Macaristan ve Gürcistan'ı yendik. Bu, bize büyük bir moral ve motivasyon kaynağı oldu. Amacımız Avrupa'da daha zorlu rakipleri dize getirebilmek." ifadelerini kullandı.

Federasyon bünyesinde 18 branşın aktif olduğunu, farklı branşlarda Avrupa ve dünyada birçok başarı elde ettiklerini anlatan Uztürk, şunları kaydetti:

BİRİNCİ ETAP MAÇLARI                                   

"Güçlü bir federasyon olarak Avrupa ve dünya ile yarışıyoruz. İnşallah oturarak voleybol da bu başarılı branşların arasına eklenecektir. Diyarbakır, bu iş için gerçekten çok müsait. Yerel yönetimler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilgili. İnşallah bu alanda da en kısa zamanda Avrupa ve dünyada söz sahibi olacak duruma hep birlikte geleceğiz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir de organizasyona katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "İnşallah bu organizasyon diğer federasyonlarımıza bir örnek teşkil eder." diye konuştu.

Ankara OSTİM Spor Kulübü Koordinatörü ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbol Teknik Kurul Başkanı Ahmet Yılmaz, bu tür organizasyonların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam da "Misafirlerimizi şehirde gezdirdik. Hepsi kentte bulunmaktan memnun. Organizasyon sayesinde kentimizi tanıtma fırsatı da bulduk." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi