Tuzlaspor iddialarına 3 ayrı yalanlama

Gazeteci Murat Ağırel’in Halk Tv’de dile getirdiği Tuzlaspor’un bilet satışlarına yönelik iddialara Türkiye Futbol Federasyonu’ndan sert tepki geldi. TFF’nin açıklamasında,” Bu kasıtlı ve yalan haberi alıntılayarak sosyal medya dahil herhangi bir mecrada yayılmasına sebep olan kişilere ve kurumlara karşı Türkiye Futbol Federasyonu hukuki haklarını saklı tutmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Tuzlaspor iddialarına 3 ayrı yalanlama

Passolig’de bilet satışları hakkındaki iddiaları yalanlayarak, kullanılan ifadelerin gerçek dışı olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda Diyarbekirspor’un da onursal başkanı olan Diyarbakırlı iş insanı Feyzi İlhanlı’nın onursal başkanlığını yaptığı Tuzlaspor kulübü da “bilinçli bir karalama  kampanyası” olarak değerlendirdiği iddiaları yargıya taşıdığını açıkladı.

“İTİBAR SUİKASTI YAPILMAK İSTENİYOR”

 Gazeteci Murat Ağırel’in Halk Tv’de dile getirdiği Tuzlaspor’un bilet satışlarına yönelik iddialara hem Türkiye Futbol Federasyonu ve bilet satışlarında yetkili olan Pasolig’den hem Tuzlaspor’dan tepki  ve yalanlama geldi. Yapılan açıklamalarda ortaya atılan iddiaların mesnetsiz ve karalamaya yönelik olduğuna dikkat çekildi, iddiaları gündeme getiren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

 TFF’nin açıklamasında kasıtlı olarak yapılan haberlerle itibar suikastı yapılmak istendiğini kaydetti.

Açıklamada,”31 Ekim 2023 tarihinde bir televizyon kanalında yayınlanan, yanlış, araştırılmamış, toplumu kasıtlı olarak infiale davet eden ve gerçek dışı bir haberle ilgili aşağıdaki açıklama zaruri hale gelmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu, statüsü, talimatları ve genelgeleri gereği müsabakaların bilet fiyatları, satışa sunulan koltuk adedi ve satışa çıkan bloklar ve özellikle de bilet tahsilatı ile ilgili hiçbir aşamada hiçbir rol almaz. 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile belirli müsabakaların izlenmesi için elektronik kart ve elektronik bilet zorunluluğu getirilmiştir.

“KASITLI VE YALAN HABERLER YAPILIYOR”

Üst iki lig olan Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin müsabakalarında da bu zorunluluk gereği 2014 yılından bu yana elektronik bilet satış sistemi uygulanmaktadır. Kulüpler ile e-bilet sisteminden sorumlu firma arasında yapılan sözleşme gereği maç biletlerinin ücretleri ve biletlerin satışa çıkacağı tarih kulüpler tarafından belirlenir ve maç sonrası e-bilet sisteminden sorumlu firma, hizmet bedeli dışında kalan hasılatı doğrudan ev sahibi kulübe gönderir. Türkiye Futbol Federasyonu, bu sürecin hiçbir aşamasında herhangi bir müdahalede bulunmaz.

Bu kasıtlı ve yalan haberi alıntılayarak sosyal medya dahil herhangi bir mecrada yayılmasına sebep olan kişilere ve kurumlara karşı Türkiye Futbol Federasyonu hukuki haklarını saklı tutmaktadır.

 Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.” İfadelerine yer verildi.

TUZLASPOR: “KARALAMA KAMPANYASINI YARGIYA TAŞIYORUZ”

İddialara bir tepki de Tuzlaspor’dan geldi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, kasıtlı ve organizeli bir şekilde yapılan haberlerle hem kulübün hem de kulüp yönetiminin yıpratılmak istendiğine vurgu yapıldı.

Kulübün açıklamasında,şu ifadelere yer verildi ;” Kulübümüzün oynadığı maçlardaki hasılat gelirinin Türkiye Futbol Federasyonu’na yatırıldığı ve daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulübümüze ödendiği iddiası tamamen gerçek dışıdır.Aynı şekilde kulübümüzün iç saha maçlarında binlerce bilet satışı yapıldığı iddiaları da gerçek dışıdır.Kulübümüzün oynadığı  Sancak Stadyıumunun kapasitesi 2710 kişidir ve misafir seyirci  kapasitesi 129 kişidir. Ve bu adetlerde bilet satışı yoktur. Bu durum sunduğumuz Pasolig ve Aktifbank kayıtlarında da açıkça görülecektir.Kulübümüzün tüm ticari defter ve kayıtları her türlü denetime açıktır. Türkiye Futbol Federasyonu, pasolig ve Aktifbank kayıtları da açıktır. Bu itibar suikastına karşı ilgililer hakkında tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır. “

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler