Görüş Bildir

Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali sona erdi

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali sona erdi. 5 gün süren yarışmalara, Türkiye, İsveç, İsviçre, Danimarka, Norveç, Finlandiya, Sırbistan, Bulgaristan, Avusturya ve Rusya’dan 110'u yabancı 250 sporcu katıldı.

Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali sona erdi


İlk gün Sorgun Ormanı'nda başlayan yarışlar, Seleukea Antik Kenti, Titreyengöl ve Selge Antik Keti'nin ardından bugün Side Antik Kenti’nde düzenlenen yarışlarla sona erdi.


Festival kapsamında Türkiye'de ilk defa Titreyengöl'de 35 takımdan 70 sporcunun katılımıyla oryantiring kano yarışları da yapıldı. Festival etkinlikleri kapsamında 43 kategoride yarışan sporculara düzenlenen törenle madalyaları verildi. Yarışlarda, Finlandiyalı sporcular takım halinde birinci olurken, en fazla madalya kazanan ülke oldu.

Dereceye giren sporcuların ödülü Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Baturalp Eliçevik, Oryantiring Antalya İl Temsilcisi Kevser Yörükoğlu, Neo Doğa Sporları Başkan Yardımcısı Aydın Akgün, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Engin Derman ve Manavgat Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Hüseyin Aydoğan tarafından verildi. Yarışlarda derece yapan iki sporcuya da bir haftalık tatil hediye edildi.DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi