Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun dördüncü etabı, 7 ülkeden 160 sporcunun katılımıyla Diyarbakır'da başladı.

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) iş birliği, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır Valilikleri ile Büyükşehir Belediyelerinin desteğiyle düzenlenen bisiklet turunun dördüncü etabının startı, merkez Sur ilçesinde Diyarbakır Müze Kompleksi ile Hazreti Süleyman Camisi'nin de içerisinde bulunduğu İçkale'de verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Sabaz'ın starı vermesinin ardından tarihi Sur ilçesinde yapılan turun ardından sporcular, yarışın sonlanacağı Şanlıurfa'ya doğru devam etti.

Kocaeli'den yarışmaya katılan Yunus Emre Yılmaz ise tarihi mekanları görme fırsatı yakaladıklarını işaret ederek, "Doğu'nun verdiği sıcaklığı ve misafirperverliğini batıda göremezsiniz. Ben bölgeyi seviyorum." ifadelerini kullandı.

İran'dan yarışmaya katılan Muhammed Por İsmail, organizasyonun çok güzel geçtiğini belirterek, "Bu yıl yarışma tura dönüştürülmüş. Sürekli devam etmesini umuyorum. Hem Türkiye hem uluslararası sporcular için güzel. Yarışma kazasız belasız geçsin." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz