Görüş Bildir

Üstleri Çizildi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, çok tartışılan kararında ısrar etti. Arda Turan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Selçuk İnan'ı Milli Takım kadrosuna almadı. Fatih Terim, daha önce "özür dilesinler af ederim" demişti.

Üstleri Çizildi!

Hollanda ve Lüksemburg ile yapılan maçlar için 20 Mart 2015'te aday kadroya çağrılan ancak gelmeyen Ömer Toprak, milli takıma yeniden davet edildi

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ukrayna ve İzlanda ile yapacağı maçların aday kadrosu belli oldu. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim; Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Caner Erkin'i yine kadroya almadı.

Sakatlığı süren Gökhan Gönül'ün yanı sıra, aynı sıkıntıyı yaşayan Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz de açıklanan aday kadroda bulunmadı. Sakatlığı nedeniyle son Rusya ve Hırvatistan maçlarında kadroda yer almayan Hakan Kadir Balta ise tekrar milli takıma çağrıldı. Yasin Öztekin ve Mevlüt Erdinç de aday kadro davet edildi.

Rusya ve Hırvatistan maçlarının aday kadrosuna davet edilen Ahmet Oğuz, İrfan Can Kahveci, Nuri Şahin, Salih Uçan ve Cengiz Ünder de Terim tarafından yeni kadroya alınmadı.

- Ömer Toprak yeniden kadroda

Aday kadroya davet edilen oyuncular arasında yer alan Ömer Toprak, uzun bir aranın ardından milli formayı giyebilecek.

Ömer Toprak, geçmiş yıllarda milli oyunculardan Gökhan Töre ile yaşadığı sorunun ardından milli takıma gelmeme kararı almıştı. Türkiye'nin 28 Mart 2015'te, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Hollanda ile yaptığı maçın yanı sıra, 31 Mart 2015'teki Lüksemburg ile oynadığı özel karşılaşma için 20 Mart 2015'te açıklanan listede yer alan Ömer Toprak, kadroya dahil olmayacağını açıklamıştı.

- Aday kadro

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ve İzlanda maçları için açıklanan aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Onur Recep Kıvrak, Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Volkan Şen, Mehmet Topal, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Hakan Kadir Balta, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin (Galatasaray), Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Emre Mor (Borussia Dortmund), Olcay Şahan, Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Metz), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 6 Ekim Perşembe günü Konya'da Ukrayna, 9 Ekim Pazar günü de deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi