Ve Fevzi İlhanlı açıkladı: Yeni Diyarbakırspor'u ligden çekiyoruz!

10 binlerce genç stada akın etmişti dün ve tek hayalleri Diyarbakırspor'un play-off finaline kalıp daha sonra da Spor Toto 2. Lig'e çıkmasıydı. Ancak 90 +5’inci dakikada hakemin yanlış penaltı kararı verdiği düşüncesi taraftarı çıldırtmıştı, bir de üstüne beraberliği yakalayınca Denizli BŞB, Yeni Diyarbakırspor taraftarı sahaya adeta akın etmişti. Büyük olayların yaşandığı maçtan sonra bugün kulüp Başkanı Fevzi İlhanlı haberimizi doğruladı ve Yeni Diyarbakırspor’un ligden çekildiğini açıkladı.

Ve Fevzi İlhanlı açıkladı: Yeni Diyarbakırspor'u ligden çekiyoruz!

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor’un yönetim kurulu, Denizli Büyükşehir Belediyespor ile oynanan play-off yarı final rövanş maçındaki olayların ardından, ligden çekilme kararı alındığını açıkladı.

AA'nın haberine göre; Yeni Diyarbakırspor Kulübü, şok bir açıklama yaparak, Spor Toto 3. Lig'den ligden çekildiklerini duyurdu.

Kulüp Başkanı Fevzi İlhanlı, yaptığı yazılı açıklamada, dün son dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında haksızlığa uğradıklarını savundu.

Halkın Türkiye Futbol Federasyonu'na güven ve inancının kalmadığını ifade eden İlhanlı, bölgesel yeni bir futbol liginin kurulması amacıyla bölge takımlarına çağrıda bulundu ve girişimlere başladıklarını ifade etti.

"O HAKEM BİZİ KÜME DÜŞÜRMÜŞTÜ 2012 YILINDA"

Maçın hakemi Hüseyin Sabancı’nın, 2011-2012 sezonunda Tokatspor-Diyarbakırspor maçında Diyarbakırspor’u küme düşüren hakem olduğunu kaydeden Fevzi İlhanlı, "Özel bir provokatör olduğu ve bu amaçla maçımızda görevlendirildiği açıkça belli olan bu kara vicdanlı, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının 90+6. dakikasında rakibe verdiği akla ve mantığa aykırı penaltı kararı ile sadece kulübümüzün şampiyonluğunu gasp etmekle kalmamış, koca kentimizi sporda 50 yıl geriye götüren olaylara neden olmuş, büyük umutlarla maçlara gelen 10 binlerce gencin hayallerini çalmıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Spor Merkezi