Ve nihayet!

Diyarbakırspor’u batırarak kapanmanın eşiğine getirenlerin hesap vermesi için önemli adım.

Ve nihayet!

Savcılık, 7 aydır bekletilen müfettiş raporlarını raftan indirirken, Yeşil-Kırmızılı kulüp de sorumluların cezalandırılması için davaya müdahil oldu. Şimdi aynı hareket taraftarlardan bekleniyor. Taraftarlar da kamu adına faaliyet gösteren bir dernek olduğu için davaya müdahil olabiliyor.

VURGUNCULARA YARGI YOLU

Diyarbakırspor’u mali anlamda iflasa götürerek 3 yıl içinde Süper Lig’den 3.Lig’e kadar düşerek kapanma aşamasına gelmesine neden olan vurguncuların yargılanması için uzun süredir verilen mücadele önemli bir sonuç verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ya aydır bekletilen ve sümenaltı edileceği iddiaları ayyuka çıkan müfettiş raporları için düğmeye bastı.

Savcılık ile emniyet arasında resmi yazışmalar yapılırken,önümüzdeki birkaç gün içinde, kulübü zarara uğratanlarla ilgili adli süreç tamamlanarak yargı önüne çıkarılmaları bekleniyor.

Müfettiş raporları konusunda sessiz kalarak hakkını aramamakla eleştirilen Diyarbakırspor kulübü de görevlendirdiği hukuk ekibiyle beraber savcılığa başvurarak davaya müdahil oldu.

‘ZARAR VERENLERDEN DAVACIYIZ’

Yapılan açıklamada,”Herkesin merakla beklediği müfettiş raporlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanırken, kulübümüz önemli bir karara imza attı.İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçileri tarafından tanzim edilerek, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına sunulan ve denetim raporuna göre Diyarbakır Spor Kulübü Derneğinin zararına sebebiyet veren kişi/kişiler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılması için açılan kamu davasına müdahil olmak için başvuruda bulunulmuştur.Söz konusu rapor, Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünce 02.11.2011 tarih ve 10480 sayılı yazı ekinde sorumlular hakkında gerekli soruşturma başlatılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş ve kayıt altına alınan bu rapor için kulübümüz resmi yazıyla başvurmuş ve davaya müdahillik talebini bildirmiştir. “ denildi.

HACİZLERİN KALDIRILMASI İÇİN TALEP

Diyarbakırspor kulübü, kulübün önünü kapatan ve müfettiş raporlarına göre üsülsüz olduğu belirtilen haciz ve icraların kaldırılması için de hukuki mücadele vermeye hazırlanıyor. Kulübün 3 yıldır transfer yapmasını engelleyen 40’a yakın futbolcunun sözleşmesinde şişirme rakamlar yazılarak üsülsüzlük yapıldığı raporlara yansırken, bu sözleşmelerle ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkması halinde dava sonuçlanana kadar Diyarbakırspor’a transfer yapma imkanı doğacak.

Kulübün gelirleri üzerindeki eski yöneticilerin temlik,icra ve hacizlerin üsülsüz olduğu da raporlarda yer alırken,hem bunların iptali hem de sorumlular hakkında aldıkları parayı faiziyle beraber iade etmekle beraber ağır yaptırımlar gündemde.

TARAFTAR MÜDAHİL OLABİLİR

Hukukçulara göre müfettiş raporlarıyla ilgili yargı süreci kısa sürede sonuçlandırılırsa Diyarbakırspor borçlarının yaklaşık yüzde 80’inden kurtulacak.

Bu arada Diyarbakırspor kulübü, kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek olduğu için delegeler başta olmak üzere taraftarların da davaya müdahil olma hakkı bulunuyor. Bu konuda kamuoyunda duyarlılık oluşması halinde hem yargı süreci hızlandırılacak, hem de kulübün kısa sürede önü açılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz