Ve rapor yargıda

Diyarbakırspor’daki yolsuzluk ve üsülsüzlükleri içeren müfettiş raporlarının valilik kanalıyla savcılığa intikal ettirildiği ortaya çıktı.

Ve rapor yargıda
Kamuoyu şimdi savcılığın hazırlayacağı iddianameyi bekliyor. Kulüp yönetiminin aylar önce raporu elde etmesine rağmen hukuki yollara başvurmaması da tartışma yarattı.

VALİ TOPRAK’IN TALİMATIYLA! Diyarbakırspor’da 1.5 yıl önce Vali Mustafa Toprak’ın İçişleri Bakanlığı’na yazılı talepte bulunmasıyla başlayan hesap incelemelerinin sırrı belli oldu. 2011 yılında kulübün hesaplarını 3 ay boyunca inceleyen ve daha sonra Ankara’ya dönen denetçilerin hazırlayarak Diyarbakır Valiliği’ne gönderdiği raporun Vali Mustafa Toprak tarafından yargıya intikal ettirildiği kaydedildi.

Raporu bizzat okuyan ve inceleyen Vali Toprak, Dernekler İl Müdürlüğü’ne talimat vererek yasal işlem yapılmak üzere cumhuriyet savcılığına ulaştırılmasını sağladı. Raporda kulüpte yapılan yolsuzluk ve üsülsüzlüklere vurgu yapılırken,savcılığın iddianameyi tamamlamasından sonra dava açacağı kaydedildi.

  İDDİANAME NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Uzun süredir devam eden iddianamenin bugünlerde tamamlanması beklenirken, bu aşamadan sonra hem hukuki olarak suç teşkil eden işlemlerden dolayı eski yöneticiler kendi dönemleriyle ilgili hesap verecek, hem de rapor kamuoyuna açıklanacak.

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre raporun iddianame haline dönmesi ve yargılama aşamasının kısa sürede tamamlanması halinde kulübün iddia edilen borcunun yüzde 70’e yakın bölümü ortadan kalkacak. Ayrıca kamu yararına çalışan bir derneği zarara uğratmak ve haksız kazanç sağlamaya yönelik girişimlerden dolayı bir çok eski yönetici ve kulüp çalışanının canı yanacak.

YÖNETİM NEDEN BAŞVURMADI? Yapılan üsülsüz harcamalar,belgesiz ve inandırıcı olmayan şişirme borçlandırmaların müfettiş tespiti olarak rapora yansıdığı belirtilirken, iddianamenin kabul edilmesinden sonra olaya mali polis dahil edilerek ayrı bir soruşturma daha yürütülmesi bekleniyor.

Bu arada hazırlanan raporun bir örneğini alan Diyarbakırspor yönetiminin aylardan bu yana yargıya başvurmaması dikkat çekti. Kulübün haklarını savunmak için hukuki mücadele başlatılması gerekirken konuyla ilgili bilgi ve belgelerin elde tutulması tartışma yarattı. Olayın öğrenilmesinden sonra yönetimin bu hafta içinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladığı ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz