Yakut'un cezası kalktı

Diyarbakırspor Eski Kulüp Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut’un yargılandığı şike davasında suçsuzluğu Tahkim Kurulu kararıyla tescillendi. Tahkim Kurulu,Yakut’a verilen 1 yıllık cezayı haksız bularak kaldırdı.

Yakut'un cezası kalktı

‘İSNAT EDİLEN EYLEM MEVCÜT DEĞİL’

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) verdiği 1 yıl hak mahrumiyeti cezası Tahkim Kurulu tarafından kaldırıldı. Yakut’un itirazını değerlendiren Tahkim Kurulu, cezayı kaldırma gerekçesini “Abdurrahman Yakut'un, PFDK'nın 20.06.2012 tarihli ve E.2011/2012-10, K.2011/2012-1445 sayılı kararına karşı yapmış olduğu itiraza ilişkin Kurulumuzun E. 2012/167 numaraya kayıtlı dosyası incelendi. Yapılan müzakere neticesinde, Abdurrahman Yakut'a isnat edilen eylemin unsurlarının olayda mevcut olmadığı anlaşıldığından itirazın kabulü ile PFDK'ca Abdurrahman Yakut'a müsabaka sonucunu etkilemeye teşebbüsü nedeniyle FDT'nin 58/2-a maddesi uyarınca verilen 1 yıl hak mahrumiyeti cezasının kaldırılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.” denildi.

‘HAKLILIĞIMIZ ISPATLANDI’

Şike davasında yargılanmasına neden olan Diyarbakırspor-Giresunspor ve Giresunspor-Diyarbakırspor maçlarından da beraat eden Yakut’un bu süreci alnının akıyla atlatması sevindirdi. Kararı değerlendiren Yakut,” Tutuklandığım ilk gün ‘Diyarbakır halkına karşı mahçup olacağım hiçbir kirliliğin içinde yer almadım’ demiştim. Çok şükür verilen kararlarla haklılığımız ıspatlandı. Adaletin yerini bulacağına olan inancımı hiçbir zaman yitirmedim. Sadece kendi adıma değil Diyarbakırspor adına çok sevinçliyim. Bundan sonra da Diyarbakırspor’a ve futbola elimden gelen bir şey varsa hizmet etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz