Yayla güreşinin başpehlivanı da Ali Gürbüz oldu

Kırkpınar’ın başpehlivanı Ali Gürbüz, Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 8. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri finalinde rakibi Osman Aynur’u yenerek yaylanın da başpehlivanı oldu.

Yayla güreşinin başpehlivanı da Ali Gürbüz oldu
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Kestel Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası'nda bu yıl 8. yağlı güreş finalleri yapıldı. Güreşlere 200 pehlivan katıldı. Minikler kategorisinde yapılan müsabakalarla başlayan güreşler, başpehlivanlık mücadelesiyle sona erdi. Başpehlivanlığı, finalde Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına güreşen Osman Aynur’u yenen Kırpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz kazandı. Üçüncülüğü ise Hasan Tuna ile Ramazan Bircan paylaştı.

Güreş ağalığı için de 8 talipli yarıştı. Bu yılın güreş ağalığını 110 bin TL ile en yüksek teklifi veren muz tüccarı Mustafa Boz aldı. Güreşler sonunda pehlivanlara madalyaları verildi. Başpehlivan Ali Gürbüz’e madalyasını Hüseyin Yıldız, Osman Aynur’a Adem Murat Yücel, üçüncülere ise güreş ağası Mustafa Boz tarafından madalya ve kupaları verildi. Başpehlivana Yücel tarafından Kırpınar'da ve Gökbel’de şampiyon olduğu için cumhuriyet altını takıldı.

Bu arada, tatil için Alanya'ya gelen Hollandalı turist Danny Teoken (22), yağlı güreşten çok etkilendiğini belirterek, kendisine rehberlik eden Hüseyin Ersoy ile dostluk güreşi yaptı. Güreşi Ersoy kazandı. Hollandalı seyirciler bol bol fotoğraf çekti. Güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz