Görüş Bildir

Yaz Spor Okulları 9 branşta bin 100 çocukla başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Spor Okulları, 9 branşta bin 100 çocukla start aldı. Yaz Spor Okulları’nda başarılı olacak çocuklar spor kulüplerine yönlendirilecek.

Yaz Spor Okulları 9 branşta bin 100 çocukla başladı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün 7-14 yaş grubu çocuklara yönelik gerçekleştirdiği Yaz Spor Okulları, 9 branşta bin 100 çocukla başladı. Futbol, basketbol, voleybol, kort tenisi, jimnastik, satranç, kick boks, obezite ve masa tenisi branşlarında hizmet verilen Yaz Spor Okulları’nda, eğitim hafta içi her gün devam edecek. Kick boks, jimnastik, obezite, masa tenisi, satranç ve kort tenisi eğitimleri Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda; basketbol, futbol ve voleybol eğitimleri ise Büyükşehir Belediyesi’nin yeni inşa ettiği Talaytepe Spor Tesisleri’ndeki kapalı spor salonu ve futbol sahasında yapılacak.

Başvurular hala alınıyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürü İsmail Değirmenci, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın bu yıl “Yaz Spor Okulları ile Elele ve Sporla Özgürlüğe” sloganıyla başladığını belirtti. 11 Temmuz’da start alan Yaz Spor Okulları’nın eğitim öğretim yılı açılana kadar devam edeceğini kaydeden Değirmenci, başvuruların hala alındığını, kayıtların Sümerpark’taki Spor Şube Müdürlüğü’ne yapılabileceğini söyledi. Değirmenci, “Sosyo-ekonomik durumu ne olursa olsun, her kesimden çocukları sporla buluşturarak, servis imkânı sağlamaktayız. Ayrıca çocuklara, şort, tişört ve şapka desteği de sunmaktayız. Başarılı ve yetenekli olan bütün çocuklarımızı spor kulüplerine yönlendirerek spor hayatına devam etmesini planlamaktayız” dedi.

Çocukların yanı sıra ailelerin de sporla buluşturulmasının hedeflendiğini kaydeden Değirmenci, Yaz Spor Okulları’nın bitiminde aileler için seminerler düzenleneceğini söyledi.

Yeteneklerine göre yönlendirme

Obezite ile mücadele branşıyla aşırı kilolu çocukların kilo kontrolü sağlanmaya, fizik ve kemik gelişimlerine destek verilmeye çalışıldığını vurgulayan Değirmenci, çocukların öncelikle jimnastik branşına yönlendirildiğini, bu branşla çocuğun vücudunu tanıyıp kendine uygun branşı seçmesinin sağlandığını anlattı. Yaz Spor Okulları’nda çocukların yoğun olarak futbol branşına başvurduğunu ifade eden Değirmenci, “Bizler futbol dışında çocukları yeteneklerine göre bütün branşlara yönlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi