Yaz Spor Okulları başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı yaşam için her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları, 8 Temmuz’da başlıyor.

Yaz Spor Okulları başlıyor

7-14 yaş grubundaki çocukların ücretsiz faydalanacağı Yaz Spor Okulları’na kayıt yaptırmak isteyenler için son başvuru tarihi 4 Temmuz.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ve Amedspor’un, sağlıklı bir yaşam için her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yaz Spor Okulları", bu yıl 8 Temmuz'da başlıyor. 7-14 yaş arası çocukların faydalanacağı Yaz Spor Okulları, 1 Eylül 2016'da sona erecek. Okula şu ana kadar 350 çocuk başvururken, kayıt başvuruları 4 Temmuz’a kadar Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Spor Şube Müdürlüğü'ne yapılabilecek.

Çocuklar hizmetlerden ücretsiz yararlanacak

Alanında uzman 19 spor eğitmeninin görev alacağı Yaz Spor Okulları’nda bu yıl futbol, basketbol, kort tenisi, voleybol, jimnastik, masa tenisi, kickboks, satranç, obezite ve futsal (küçük sahada yapılan futbol) branşlarında eğitim verilecek. Spor eğitimleri, kentin farklı bölgelerinde Yeniköy Halı Saha, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, Büyükşehir Belediyesi Talaytepe (Amedspor) Tesisleri'nde yapılacak.

Başarılı olan çocuklar spor kulüplerine yönlendirilecek

Spor Şube Müdürlüğü, başvuran tüm çocuklara şort, tişört ve şapka spor malzemelerini ücretsiz dağıtacak ve çocuklar ulaşım sıkıntısı olan yerlere servislerle ulaşabilecek. Yaz Spor Okulları’nda başarılı olacak yetenekli çocuklar, spor kulüplerine yönlendirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz